Brickos

Albin Kurti

Dorëzohen grevistët, Albin Kurti shënon fitore në ditën e “Republikës së tretë”, më 1 tetor

Pas pesë javë grevë në arsim, Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë sot ka njoftuar se e ka pezulluar grevën deri në janar të vitit 2023. Kryetari i Këshillit grevist, Rrahman Jasharaj tha se me kënaqësi e respekt po i drejtohem grevistëve dhe kolegëve kudo ku janë. Duke respektuar zërin e anëtarësisë greva filloi më 25 gusht. Atyre që na fyen e na linçuan ua lë në fytyrën e tyre. Këshillat grevistë kanë bërë punë të shkëlqyer, prandaj si Këshill grevist i BSPK-së dhe SBASHK-ut jemi të obliguar të punojmë sipas shumicës. Nga qeveria kërkojmë që të takohemi në dialog të sinqertë. Uroj që Qeveria ta mbaj fjalën për Ligjin e Pagave. “Këtë pezullim po e bëjmë për hir të nxënësve. Qeveria le të merret me kërkesat tona. Uroj që qeveria Kurti të ketë marr mësime nga kjo grevë. Detyrë e jona është që kërkesat e anëtarësisë të gjejnë forma tjera… Pezullimin po e bëjmë për të dëshmuar që e dimë se çka është procesi mësimor, tha Rrahman Jasharaj.

 

 

 

Kontrolloni gjithashtu

Milazim Krasniqi: Qeveria Kurti është totalisht e dështuar, ajo nuk di të ballafaqohet me krizat ekonomike, energjetike, arsimore

Milazim Krasniqi: Amerika dhe shtetet që kanë njohur Kosovën, po mbajnë qëndrime joparimore në përdorimin e dinarit

Profesori universitar  dhe analisti, Milazim Krasniqi, duke komentuar zhvillimet e fundit sa i përket Rregullores …