Brickos

Fidaim Lushi: Në kujtim të Flakadanit të Lirisë, atdhetarit, veprimtarit dhe ish-burgosurit politik të vitit 1981, Remzi Lushi (15.02.1961 - 20.04.2017)

Fidaim Lushi: Në kujtim të Flakadanit të Lirisë, atdhetarit, veprimtarit dhe ish-burgosurit politik të vitit 1981, Remzi Lushi (15. 02.1961 – 20. 04.2017)

Me 20 prill bëhen shtatë vite nga ikja e vëllait Remzi nga kjo botë. Gjithmonë kujtimi për ju vëlla do të jetë i njejtë ashtu siç ishit i urtë i vërtet i buzëqeshur, gojëmbël dhe udhërrëfyes në çdo sfidë të jetës dhe çështjes së madhe kombëtare. Rruga e fitores së lirisë së popullit shqiptarë në Kosovë nuk ka ardhur pa mundin, sakrificën dhe gjakun e derdhur për liri ndër breza gjatë gjithë historisë shqiptare. Ndër të parët ishe edhe ti vëlla Remzi, në rini të herëshme e deri në vdekje ishe krenar dhe i pa lëkundur heroikisht në rrugën që kishe zgjedhur. Vitet e burgut ishin vitet e rënda që u përballe, por gjithmonë ishe krenar dhe ballë hapur. Kujtimi për ju vëlla mbetet gjithmonë në mendjet tona dhe kujtesën historike të popullit shqiptar ndër breza që do vijnë. Historia, vepra, jeta dhe sakrifica e juaj për Atdheun do të kujtohen gjithmonë nga Familja Lushi dhe mbarë populli shqiptarë.

Lavdi dhe Respekt gjithmonë per ju vëlla Remzi!.

Prehu i qetë në dheun e Kosovës Martire.

Heidelberg 20.04.2024

 

Kontrolloni gjithashtu

Sadik Halitjaha: Njeri tabor thotë do të ju japim lekë, lekë, tjetri tabor thotë punë, punë

Sadik Halitjaha: LETRA E QEVERISË SË KOSOVËS DREJTUAR PARLAMENTIT TË EUROPËS!

Kjo leter s’është gjë tjeter pos fishekzjarre pas festës! Kjo leter jo veq një hap …