Brickos

Gjatë muajit shtator ka as rritje ndjeshme të çmimeve të prodhimeve ushqimore

Gjatë muajit shtator ka as rritje ndjeshme të çmimeve të prodhimeve ushqimore. Në tërësi, kjo rritje ka qenë afër 5 për qind por për disa prodhime, rritja e çmimit është kanë tepër e madhe. Vaji ushqimor është shtrenjtuar më së shumti – 28.2 për qind. Shefi i Divizionit të Statistikave të Çmimeve, Ibish Asllani ka deklaruar se “shtatori i vitit 2021 me shtatorin e vitit 2020, në këtë periudhë kohore norma e indeksit të çmimeve të konsumit është 4.9% në këtë periudhë kohore. Ngritjet më të larta janë vërejt te vajrat dhe yndyrat dhe kanë pasur ngritje 28.2%. Kryesisht përgjegjësit e vajrave dhe yndyrave thonë se arsye e ngritjes së çmimeve është se ka pasur ngritje të çmimeve te lënda e parë dhe disa faktorë të tjerë kanë ndikuar”. Po ashtu ngritje e çmimeve është vërejtur edhe te karburantet përkatësisht te derivatet e naftës dhe benzinës. Vërehet që është një ngritje e lehtë edhe e eksportit mirëpo e importit është 10 për qind dhe kjo ka bërë derivatet e naftës të rriten 10 për qind.

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …