Plator Nesturi thotë se është e dëmshme mënyra si po operon Kurti, me retorikë konflikti më Shqipërinë

Injorimi, që Albin Kurti i bën kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, është tejet paradoksal dhe i dënueshëm kombëtarisht

Pas shumë takimeve e aktiviteteve të mbajtura në Kosovë për 25-vjetorin e ndërhyrjes së NATO-s dhe Çlirimit të Kosovës, Kurti nuk është parë në takim me kryeministrin e Shqipërisë,  Edi Rama. Madje një takim mes dy kryeministrave nuk është parapa në agjendën e 10 qershorit, të cilën e ka hartuar Qeveria-Kurti. Kryeministri Rama gjatë vizitës së tij zyrtare takimin e parë në Kosovë e nisi me kryetaren,  Vjosa Osmani. Edi Rama ka marr pjesë edhe në konferencën e ndërkombëtare të Lidhjes Demokratike e Kosovës dhe Fondacioni “Ibrahim Rugova”, “Rugova dhe Perëndimi”, në 25-vjetorin e çlirimit të Kosovës. Rama, mekëte rast  e ka këshilluar Kurtin që ti ruaj miqtë pas përkeqësimit të raporteve me Amerikën. Kurtit i ka mbetur vetë përçarja, sa më e thellë, në mesin e shqiptarëve, në Shqipëri, në Maqedoninë ed Veriut, në Kosovën Lindore, e kudo.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …