Ish-kryeministri, Avdullah Hoti kritikon qeverinë për mungesën e dialogut social me SBAShK-un

Ish-kryeministri, Avdullah Hoti ka kritikuar Qeverinë Kurti për mungesën e dialogut social me Sindikatës së Bashkuar për Arsim, Shkencë dhe Kulturë. Gjatë intervistës për Kosovapres, ai ka theksuar se mungesa e dialogut social tash e një kohë e ka sjellë këtë situatë . “Besoj që kësaj radhë janë plotësisht të realizueshme për faktin që kërkesat e tyre nuk është shumë e madhe. Ajo që është më e rëndësishme që të hyrat buxhetore janë të mira, kryesisht për shkak të inflacionit të lartë, rritjes së të hyrave buxhetore nga tatimet, kështu që është krejtësisht e përballueshme për buxhetin e shtetit që të plotësoj këtë kërkesë. Kërkesa e sindikatës e arsyeshme për faktin që është vonuar ligji i pagave, pa asnjë arsye deri më tash… krejt çfarë është dashur të bëjë kjo qeveri është të rishikoj eventualisht, të diskutojë me sindikatat përkatëse, me grupet e ndryshme të interesit dhe ta procedojë këtë ligj në kuvend”, ka thënë mes tjerash ish-kryeministri, Avdullah Hoti.

Kontrolloni gjithashtu

Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, po qëndron për një vizitë zyrtare, në Azerbajxhan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në kuadër të vizitës në Azerjbajxhan,  u takua  me kryetarin …