Islam Krasniqi

Islam Krasniqi: Arrestimi i ish-kryeministrit të Kosovës nga autoritetet franceze ka dimensione të qarta politike

Arrestimi i ish-kryeministrit të Kosovës dhe kryetar i AAK-së nga autoritetet Franceze, ishte i planifikuar mirë dhe  ka dimensione politike, pavarësisht asaj së çka thonë të tjerët, këtu janë 1001 arsye për të dyshuar. Arrestimi i Ramush Haradinajt ka prapavijë politike,  i cili veprim është një provokim i rëndë në vazhdën e provokimeve  të vazhdueshme të Serbisë, por  jo edhe si e vetme por  edhe  e aleatëve  të saj si Franca, e  cila e njehë shtetin e  Kosovës, por  ish-kryeministrin e  saj  e  ofendon duke e quan qytetar të Serbisë.

Edhe një herë shteti Franca tregoi  së nuk është mike e shqiptarëve, së ai gjithmonëë ka qenë shtet mik i Serbisë. Francezët kanë qenë  pjesë e copëtimit të Shqipërisë, ata na ndanë Mitrovicën,  tash shkelën edhe verdiktin e Tribunalit të Hagps, i cili z. Haradinaj e shpalli të pa fajshëm dy herë radhazi. Autoritetet franceze e shkelen juridiksionin  ndërkombëtar, vetëm e vetëm për t’i bërë qefin individëve të caktuar, dhe që të mos hiqet muri në veri, duke e arrestuar pjesëtarët e UÇK-së dhe duke i ofenduar dhe quajtur shtetas te Serbisë.

Nëse  është respektuar arresti nga Interpolit, pse arrestimi ndodhi pikërisht tani arrestimi. Haradinaj kishte pushtet edhe  pse ishte opozitë, Mos është arsyeja e rrënimit të murit  në Mitrovicë, apo që të mos lejohet  që të shkojë në inagurimin e presidentit të SHBA-ve, mund të jetë edhe  për themelimin e Asociacionin e komunave Serbe, cila  është arsyeja?  Ai disa herë kishte qëndruar në Francë e në shtete të tjera. Ky është një shembull i mirë, për klasën politike që ta dinë së kanë e kemi mikë dhe kanë armik, duhet ta ketë të qarët ky popull se SHBA-ja dhe Europa na kanë kthyer shpinën, e kanë lanë Kosovën në mes të rrugës, të izoluar, dhe të pa shpresë,  të zgjohen  nga gjumi, së nesër gjithçka mund të jetë vonë. Hapat e qitur pa menduar të politikës Kosovare në dialog më Serbin po e kthejnë republikën tonë në një shtet jo funksional, ashtu sikur e kanë bërë Bosnjen, sepse parimet thelbësore i kemi shkelur, e kritikojmë  Shqipërinë  kur ajo na përkrah, gjersa vetë nuk dimë asgjë, rrugëtimin drejt BE-së e kërkojmë përmes  Beogradit, duke  ja  kthyer shpinën Tiranës.

Të gjithë e  dinë së kush ka  kryer  krime, kush ka   vrarë pleq dhe  fëmijë, kush i dëboi nga  shtëpitë e tyre  mbi 1 milion banorë. Po këta  politikanë kanë qenë në Qeverinë e  Milloshoviqit silur janë  edhe  sot në Qeverinë e Serbisë, si Vuçiqi dhe Daçiqi. Europa  duhet  ti arrestojë ata, mirëpo ndodhë e  kundërta.  Institucionet e  vendit duhet t’i ndezin motorët dhe t’i shtinë në funksion të gjitha  mekanizmat, jo vetëm për ta mbrojtur z. Haradinaj, por  edhe Shtetin e  Kosovës, duke i ndërprerë bisedimet me  Serbinë, deri sa ajo t’i largojë duart nga  republika e  Kosovës, të na  kërkojë  falje dhe ta  paguaj  dëmshpërblimin që ia  ka  shkaktuar  Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Adil Fetahu

ADIL FETAHU: NORMALJA E ELBASANIT – IKONA E ARSIMIT SHQIPTAR

Në ditën e 1 dhjetorit të vitit 1909, në Elbasanin e bukur të Shqipërisë së …