leoni

Jakup Krasniqi i konsideron të dëmshme dhe të rrezikshme deklaratat qeveritare për demarkacionin

Ish-kryekuvendari dhe kryetari i Këshillit Kombëtar të “Nismës”, Jakup Krasniqi, i konsideron të dëmshme dhe të  rrezikshme deklaratat e kryeministrit dhe kryetarit  për demarkacionin. Ai thotë se situata politike është shumë e tensionuar, ndërsa zgjidhja është tek ekspertët. Krerët e institucioneve duhet të dalin nga pozicionet e tyre të barrikaduara për t’i lënë hapësirë një zgjidhjeje të duhur politike për Demarkacionin dhe Asociacionin. Rrjedhimisht edhe Komisioni qeveritar për shënjimin e kufirit duhet të shpërbëhet, për t’i lënë vend krijimit të një komisioni të ri me ekspertë të pavarur.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell, në seancën e KS të OKB-së ka folur edhe për propozimin franko-gjerman dhe për dialogun Kosovë-Serbi

Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova e Serbia të angazhohen në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja në mirëbesim dhe kompromis

Përfaqësuesi i Lartë evropian, Josep Borrell, ka kërkuar që Kosova dhe Serbia të angazhohen në …