Jusuf Zenunaj

Jusuf Zenunaj: Një përçarës, deçanas

Nuk çuditet veç plaku,
është për të qeshur edhe fëmija,
për një aktakuzë n’ Pejê
të ngritur nga Prokuroria ?!

Një deçanas na qenka përçarës,
për fe e për racë
edhe mosdurues-
kërkoi t’atin e zhdukur n’ luftë !

Me kaq nuk pushon,
barrën e rëndon
siç e rëndon hëna natën,
kur zë n’goje të zhdukur edhe 84-ër…

Si t’ishte n’përrallë,
fjala u bë e madhe
në Bashkësinë Komunale
dhe s’pati të sosur
se flitej për serbë
e malazezë tê çvendosur..

Si mori guximin,
për shqiptarët e zhdukur foli ? !!!
E dëgjuan Policia e Kosovës;
besa edhe Kfori……

J.Z 10 mars 2017

 

 

MATJA EDHE ME SHTYLLA

 

S’më lejon karriga

s’më lejon pozita,

fjalë së të parit

as unë nuk i ika,

për planin e qeverisë

ngrita dy gishta,

pa kundërshti,

matja e kufirit

edhe me shtylla

hyri n’histori…..

J.Z. 4 mars 2017

Kontrolloni gjithashtu

Shtëpia botuese, NOVUM, ka botuar në gjuhën gjermane, romanin, "Der Stein des Eides" (Guri i Betimit) vepër e autorit, Ahmet Qeriqi

Shtëpia botuese, NOVUM, ka botuar në gjuhën gjermane, romanin, “Der Stein des Eides” (Guri i Betimit) vepër e autorit, Ahmet Qeriqi

Shtëpia botuese NOVUM, ka botuar në gjuhën gjermane, Kronikën historike letrare, “Der Stein des Eides” …