valamobile
mbpzhr 2018
kek baneri
Fillimi / Lajmet / KMDLNj thotë se mosliberalizimi i vizave është për shkaqe politike, e jo se nuk janë përmbushur kriteret
KMDLNj: Frederika Mogherini po ndërhynë në mënyrë flagrante në punët e brendshme të Kosovës

KMDLNj thotë se mosliberalizimi i vizave është për shkaqe politike, e jo se nuk janë përmbushur kriteret

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut përmes një njoftimi për media thekson se mosliberalizimi i vizave është për shkaqe politike, e jo se nuk janë plotësuar kriteret. KMDLNj thekson se qytetarët e Kosovës po mbesin pezull dhe në gërshërë midis bashkësisë ndërkombëtare që e vendosë realisht se kur do të liberalizohen vizat dhe e cila vazhdimisht vë kërkesa të reja ndaj politikanëve kosovarë që fatin e tyre të mbijetesës politike e lidhin me liberalizimin e vizave. KMDLNj thekson se për dallim nga shtetet tjera, që në planin e përmbushjes së kritereve dhe forcimit të demokracisë përmes shtetit të së drejtës kanë pasur lehtësime dhe kritere më të buta, Kosovës i janë vendosur kritere që nuk i ka pasur asnjë vend apo shtet i rajonit siç ishte demarkacioni, bisedimet me Serbinë, Gjykata Speciale dhe kritere të tjera. Sipas Këshillit, vendet e rajonit që kanë përfituar nga liberalizimi i vizave, Serbia, Mali i Zi, Shqipëria, Maqedonia dhe sidomos Bosnja dhe Hercegovina nuk qëndrojnë asgjë më mirë se Kosova në përmbushjen e standardeve.

Kontrolloni gjithashtu

Kosnett: Qeveria duhet të angazhohet për komunitetet minoritare dhe të koordinohet ngushtë me aleatët e NATO-s

Kosnett: Qeveria duhet të angazhohet për komunitetet minoritare dhe të koordinohet ngushtë me aleatët e NATO-s

Ambasada amerikane doli e para me qëndrim menjëherë pasi deputetët e Kosovës votuan projektligjt për ...