Komunikatë e Qeverisë së Republikës së Çamerisë

Komunikatë e Qeverisë së Republikës së Çamerisë

Ditë më parë  shpërthehu një bombë e fuqishme në makinën e Kryeministrit dhe Kryetarit të Republikës së Çamerisë z.Festim Lato. Shperthimi i bombës ishte i fuqishëm, dogji makinën, shpërthehu xhamat e shtëpisë së Festimit, dhe goditi tavanet ballore të shtepisë. Të lenduar nuk ka. Dëmet materiale janë të konsiderueshme. Festim Lato është shëndosh e mirë. Qeveria e Republikes se Çamerisë në mbledhjen e sotme dënoi këtë akt terrorist nga qarqet ekstreme greke. Qeveria e Republikes se Çamerise i bën thirrje Qeverisë së Greqisë që të mos luaj me zjarrin. Bomba u hodh nje nate pas turneut 10 ditor të Qeverise se Republikes se Çamerise dhe dy deputeteve faktmbledhës të Keshillit te Europës në vizitë tek Princi i  Monacos, në Ministrinë e Jashtme të Italisë, në Selinë e Shenjtë në Vatikan, dhe në Republikën San Marin. Republika e III-të Shqiptare në Ballkan, Republika  e Çamërisë u shpreh Festim Lato, për mediat Hollandeze dhe Gjermane, është poces i pakthyeshëm. Të gjithë duhet të flasin se Republika e Shqipërisë në Greqi ka 17 mijë e 5 qind kilometra katror tokë shqiptare. Epiri Pellazgjik – Çamëria në të gjitha periudhat historike ka qenë, toka jonë. Kufijtë në Ballkanin Perendimor së shpejti do të ndryshohen, dhe hartës së Evropës së shpejti do ti shtohet edhe një shtet i Ri, Republika e Çamërisë. (Rrustem Geci)

Kontrolloni gjithashtu

Amerika dhe Bashkimi Evropian presin që më së largu sot të arrihet një marrëveshje për qetësim të situatës në veriun e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian presin që sot  të arrihet një marrëveshja …