Fillimi / Lajmet / Kosaçov: Nëse Amerika përfshihet në dialogun e Kosovës me Serbinë, duhet të përfshihet edhe Rusia
Kosaçov: Nëse Amerika përfshihet në dialogun e Kosovës me Serbinë, duhet të përfshihet edhe Rusia

Kosaçov: Nëse Amerika përfshihet në dialogun e Kosovës me Serbinë, duhet të përfshihet edhe Rusia

Nëse Amerika përfshihet në dialogun e Kosovës me Serbinë, atëherë duhet të përfshihet  edhe Rusia, ka  thënë në televizionin publik të Serbisë, Konstantin Kosaçov, kryetari i Këshillit për Politikë të Jashtme i Federatës ruse. Ai theksuar se Rusia nuk e di pse samiti për Kosovën është mbajtur në Berlin dhe pse takimi i radhës është ftuar për në Paris, por ka saktësuar se  nëse Amerika i bashkohet dialogut, në këtë proces duhet të jetë edhe Rusia. Kosaçov ka saktësuar se zgjidhja për Kosovën nuk mund të jetë ushtarake por vetëm politike” dhe është me rëndësi që zgjidhja për  të jetë në kuadër të kushtetutës së Serbisë dhe Rezolutës 1244 të KS të OKB-së”. Ne kemi shumë pyetje lidhur me iniciativën e fundit për takimin në Berlin më 29 prill dhe nuk e dimë pse është mbajtur ai takim e pse është thirrur tjetri në Paris. Kosova po kërkon që në dialog të jetë Amerika. Ndoshta kjo është e arsyeshme, por në këtë rast duhet të përfshihet edhe Rusia”, ka thënë ai.

Kontrolloni gjithashtu

Nga dita e sotme në Kosovë fillojnë të zbatohen masat e reja për mbrojtjen ndaj COVID-19

Nga dita e sotme në Kosovë fillojnë të zbatohen masat e reja për mbrojtjen ndaj COVID-19

Qeveria e Kosovës mori vendime të reja në lidhje me parandalimin e përhapjes se mëtutjeshme ...