Brickos

Kostiq: Dialogu me Kosovën paraqet të ardhmen e popullit serb

Kostiq: Dialogu me Kosovën paraqet të ardhmen e popullit serb

Duke komentuar qëndrimin e ri për Kosovën të kryetarit të Serbisë, Aleksander Vuqiq, drejtuesi i Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve, Vladimir Kostiq, ka thënë që dialogu me Kosovën paraqet të ardhmen e popullit serb. Dialogu dhe diskutimi, jo lufta, është mënyra me të cilën ne duhet të vazhdojmë për të kapërcyer shekujt e keqkuptimeve mes dy kombeve. Është mirë që organizatat politike, institucionet, kisha, studiues të shquar, por edhe qytetarët e zakonshëm të shprehin idetë e tyre. Ndoshta do të ofrohet një zgjidhje që këto dy vende mund të përdorin për të përcaktuar një strategji, ka theksuar krye akademiku serb, Vladimir Kostiq. Ai ka shtuar më tutje se akademia do të marrë pjesë në dialogun për Kosovën, megjithëse ende nuk kanë ndonjë ftesë zyrtare nga presidenti i Serbisë.

Kontrolloni gjithashtu

OVL-UÇK

Më 12 prill të vitit 1999 në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë rënë dëshmorët:

Më 12 prill të vitit  1999  në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës …