Airport Adem Jashari
kek
mbpzhr 2018
MIT
Fillimi / Lajmet / Kurti: Ukshin Hoti e ka dashur shtetin si republikë, popullin si kryengritje, lirinë si zhvillim dhe demokracinë si mënyrë
Albin Kurti i ka ka uruar popullin dhe institucionet franceze me rastin e Festës Kombëtare të Francës

Kurti: Ukshin Hoti e ka dashur shtetin si republikë, popullin si kryengritje, lirinë si zhvillim dhe demokracinë si mënyrë

Sa më shumë që kalojnë vitet aq më shumë na mungon Ukshin Hoti. Na mungon secili tipar i tij: na mungon Ukshin Hoti si politikan intelektual e veprimtar patriot, na mungon Ukshin Hoti si diplomat i kulturuar e profesor shkencëtar, na mungon Ukshin Hoti si tribun prijës e busullë etike. Kështu ka shkruar kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje në 20-vjetorin e rrëmbimit të veprimtarit e intelektualit kosovar, Ukshin Hoti. “Ndërrimi i qeverisë në Kosovë e shtoi sasinë e qeveritarëve por jo edhe cilësinë e qeverisjes. Kurrë shteti ynë nuk ka qenë më i kapur sesa sot. Sepse kurrë zyrat e larta të shtetit nuk kanë pasur më shumë bashibozukë mujsharë dhe lakmiqarë tërpijanë që e kanë bërë shtetin feud e Kosovën plaçkë. Ukshin Hoti e ka dashur shtetin si republikë, popullin si kryengritje, lirinë si zhvillim dhe demokracinë si mënyrë. Nuk i mori asgjë vendit tonë, i dha krejt çka pati, bëri krejt çfarë mundi. Ai thoshte çka mendonte dhe bënte çka thoshte. Tri herë i burgosur politik. Nuk ndalej. Ai jetoj për neve. Tre librat do t’i jetojnë edhe pas neve. Të “Filozofia politike e çështjes shqiptare”, “Lufta e ftohtë dhe detanti” si dhe “Bisedë përmes hekurash” ku kemi përgjigjet e Ukshin Hotit në 13 pyetjet e Ismail Kadaresë, e gjejmë orientimin e duhur për të ardhmen dhe shpjegimin e nevojshëm për veten tonë. Librat e Bacës Ukë janë. Leximi i tyre nga pushtetarët mungon. Ukshin Hoti është, qeveria mungon”, ka shkruar Kurti.

Kontrolloni gjithashtu

Më 3 gusht 2018 zgjidhet kryetari dhe Këshilli i Përgjithshëm dhe kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës

Më 3 gusht 2019 zgjidhet kryetari dhe Këshilli i Përgjithshëm dhe kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës

Sot është mbajtur një takim me kryetarët e degëve të LDK-së, njoftoi Zyra për Informim ...