LIDHJA E SHKRIMTARËVE TË KOSOVËS, sot në Prishtinë mban TAKIMIN LETRAR, “ESAD MEKULI”

LIDHJA E SHKRIMTARËVE TË KOSOVËS, sot në Prishtinë mban TAKIMIN LETRAR, “ESAD MEKULI”

LIDHJA E SHKRIMTARËVE E KOSOVËS
Sot (e premte), në Prishtinë
TAKIMI LETRAR “ESAD MEKULI” I LSHK-së
Biblioteka kombëtare “Pjetër Bogdani”, Prishtinë
Programi
12.00 Hapja – Ekspozita personale e artistit Leart Hyseni
12.30 Sesioni letrar: Vepra letrare dhe publicistike e shkrimtarit Abdyl Kadolli
13.30 Përurime veprash letrare
14-16 Pushim
16.00 Akademi letrare, pika artistike muzikore (Yllka Simnica)
Deklamohen poezi, prozë, ese…
Dorëzohen çmimet letrare të “Drinit poetik”: “Metafora I, II, III” dhe shpallen fituesit e çmimeve letrare “Bardi I, II, III” dhe “Piktura e bukur”.
Shpallen emrat e anëtarëve të rinj të LSHK-së.
Dorëzohet çmimi “Esad Mekuli” i LSHK-së për krijimtari të përgjithshme letrare të shkrimtarit, Prof. dr. Nuhi Vinca.
Mysafirët vendosen në hotelin “Grand”, Prishtinë.
Lexojnë të gjithë pjesëmarrësit e konkursit, ndërsa ata që nuk lexojnë, konsiderohet se heqin dorë nga konkurrenca për çmimet letrare.
Pjesëmarrësit duhet të respektojnë masat përkatëse ndaj kovidit 19.
Veprimtaria mbahet pa publik!
Veprimtarinë e ndihmon MKRS e Republikës së Kosovës.
Kryesia e LSHK-së,
Kryetari
Prof. dr. Shyqri Galica

Kontrolloni gjithashtu

Teuta Shala: Konferenca Shkencore, “Kosova 1989-1999: Organizimi dhe Qëndresa për Çlirim

Sot, në Prishtinë, me rastin e 25-vjetorit të çlirimit, ka filluar punimet Konferenca Shkencore dy …