leoni

Oda e Llapushës

Malisheva po përgatitet për organizmin dhe mbajtjen e edicionit të gjashtë të Festivalit, “Oda e Llapushës”

Sot është mbajtur mbledhja e rregullt e Këshillit të Drejtorëve në Komunën e Malishevës, e cila është drejtuar nga Kryetari i Komunës, Ragip Begaj. Në mesin e shumë çështjeve të trajtuara në këtë mbledhje, u bë e ditur se janë duke u bërë përgatitjet për organizmin dhe mbajtjen e edicionit të gjashtë të Festivalit Folklorik “Oda e Llapushës”. Sipas Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, janë duke u bërë të gjitha përgatitjet për mbajtjen e festivalit dhe janë duke punuar shumë, që ky festival të jetë shumë cilësor në paraqitjen e vlerave të pasura të folklorit tonë. Këtë vit pritet që pjesëmarrja të jetë më e madhe, në krahasim me vitet tjera, pasi festivali e ka krijuar traditën e tij dhe interesimi për pjesëmarrje është shumë i madh. Në këtë mbledhje, edhe drejtoria e arsimit, ka njoftuar se ka përfunduar viti shkollor 2018-2019, ndërsa është duke vazhdua mbajtja e garave të ndryshme shkollore, ku nxënësit e komunës sonë, janë duke treguar rezultate. “Një nxënës nga Komuna e Malishevës, e përfaqëson Kosovën në garat ndërkombëtare të matematikës, ndërsa gara në nivel republikan, në kreativitet dhe mendim kritik, nxënësit e Komunës së Malishevës, i kanë fituar shtatë vende të para, të dyta dhe të treta”, u tha në mbledhjen e sotme.

Po ashtu në këtë mbledhje  u raportua për fushatën e dezinsektimit selektiv kundër rriqrave, që është duke bërë në zonat endemike, si masë parandaluese në kuadër të zbatimit të masave për luftimin dhe parandalimin e etheve hemorragjike krime kongo.

Sa i përket realizimit të investimeve kapitale, u bë e ditur se po vazhdohet me realizimin e investimeve dhe realizimi i projekteve është duke vazhduar sipas planifikimeve dhe dinamikës së paraparë.

Kontrolloni gjithashtu

Arrestohet një i dyshuar për përdorim të armës apo mjetit të rrezikshëm

Me datën 22.05.2024 rreth orës 22:55, Stacioni Policor në Gjakovë pasi kishte pranuar informatë për …