KEK
Fillimi / Lajmet / Mbrojtja kërkon zgjatjen e afatit për apelimin e vendimit mbi mocionet që sfidojnë juridiksionin e Speciales
Në 14 shtator në Gjykatën Speciale mbahet seanca e radhës përgatitore në çështjen kundër ish-krerëve të luftës

Mbrojtja kërkon zgjatjen e afatit për apelimin e vendimit mbi mocionet që sfidojnë juridiksionin e Speciales

Sikurse mbrojtja e Kadri Veselit, edhe mbrojtësit e Rexhep Selimit, Jakup Krasniqit e Hashim Thaçit, përmes një parashtrese të përbashkët kanë kërkuar zgjatjen e afatit kohor për apelimin e vendimit mbi mocionet që sfidojnë juridiksionin e Dhomave të Specializuara. Mbrojtja ka parashtruar se duke pasur parasysh rëndësinë dhe kompleksitetin e çështjeve të ngritura në vendimin e kundërshtuar dhe risinë e çështjeve të cilat nuk janë adresuar më parë nga Paneli i Gjykatës së Apelit, koha shtesë do të ndihmonte mbrojtjen dhe prokurorinë për të siguruar parashtresat e nevojshme dhe të hollësishme për këto çështje. Gjithashtu, thuhet se vendimi i kundërshtuar adreson një numër të konsiderueshëm të çështjeve jashtëzakonisht të komplikuara dhe të rëndësishme të cilat do të marrin kohë për të shqyrtuar, analizuar dhe, kur është e përshtatshme, për të ushtruar të drejtën e të akuzuarve për të sfiduar.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Kosova nuk ka çfarë të fsheh nga paslufta kemi qenë nën administrimin ndërkombëtarë

Albin Kurti ka mohuar se Qeveria e Kosovës është e gatshme të hapë arkivat e UÇK-së, pavarësisht çka kishte thënë më parë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka mohuar se Qeveria të cilën ai e drejton është ...