Me 14 dhjetor 2023 bëhen 25 vjet nga rënia heroike e Komandantit të Brigadës 113 të Zonës Operative të Drenicës, Mujë Krasniqi – Kapuçi dhe 41 bashkëluftëtarëve të tij

Në 25 vjetorin e rënies heroike të Heroit Mujë Krasniqi dhe 41 bashkëluftëtarëve të tij, si dhe 181 Dëshmorëve të Kombit te kësaj Brigade, organizohet Akademi Përkujtimore. Akademia Përkujtimore mbahet në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë në Prishtinë me datën 14 dhjetor 2023 duke filluar në orën 17:00.

Më 14 dhjetor bëhen 25 vjet nga rënia heroike e Komandantit të Brigadës 113 të Zonës Operative të Drenicës, Mujë Krasniqi – Kapuçi dhe 41 bashkëluftëtarëve të tij, në kufirin shqiptaro-shqiptar. Njesitit prej 154 luftëtarëve me elitë të UÇK-së që vinin nga ZO e Drenices, ZO e Pashtrikut dhe ZO e Nerodimes i’u printe Komandanti Mujë Krasniqi. Njesiti, pas qendrimit disa javore ne Shqiperi, k’u kishim shku per tu furnizu me armë dhe municione, për vete dhe shokët që i pritnin nëpër frontet e luftës, ishin të domosdoshme për vazhdimin e luftës deri në Çlirimin definitiv të Kosovës, kishin vendosur të hynin ne Kosovë. Më 14 dhjetor 1998, në vendin e quajtur Likenet e Hasit, në malet e Pashtrikut, ranë për të mos vdekur kurrë Dëshmorët e Kombit:

– Mujë Krasniqi-Kapuqi,

– Afrim Musliu,

– Qenë Qenaj,

– Agim Mziu,

– Agron Mehmeti,

– Ali Krasniqi,

– Arben Hyseni,

– Astrit Bytyçi,

– Bashkim Krasniqi,

– Bekim Bytyçi,

– Beqir Gashi,

– Besim Qarri,

– Enver Olluri,

– Fadil Rashiti,

– Faton Gjylani,

– Gani Elshani,

– Gani Zogaj,

– Hafir Bajrami,

– Haki Prokshi,

– Hazir Selimaj,

– Hysen Bujupi,

– Hysni Kajtazi,

– Ilir Asllani,

– Isa Morina,

– Isa Olluri,

– Kadri Ademaj,

– Kadri Gashi,

– Luljeta Shala,

– Mentor Ibriqi,

– Mevlan Hoxha,

– Muhamet Dervishi,

-Naser Kelmendi,

– Qamil Olluri,

– Ramadan Elshani,

– Rifat Mziu,

– Selim Selimi,

– Sylejman Elshani,

– Veli Ballazhi,

– Avni Kutllovci,

– Xheladin Xheladini dhe

– Maliq Karaqica.

LAVDI>

Kontrolloni gjithashtu

Menderes Zeneli: Shoqëria ,,Lëvizja ‘’ në Zvicër në nderim të Halit Zeqirit!

Bashkë me familjarët , bashkëveprimtarët, bashkëluftëtarët e shumë të tjerë nderuam me një Akademi Përkujtimore …