Fillimi / Kultura / Mehmet Bislimi: Univers, Fazli Grajçevcit
Prof. dr. Hakif Bajrami: Fazli Graiçevci ishte ushtari i parë i Adem Demaçit, i vrarë mizorisht nga UDB-ja jugosllave I

Mehmet Bislimi: Univers, Fazli Grajçevcit

 

përditë po i zvogëlojmë borxhet

përball jetës sonë të varfër

shprehimisht 

vitet që na takojnë po zvogëlohen

numra në rënie

shtrëngatat ziliqare na kanë rrethuar

 

arkeologu pranë ashtit fosil

gojëhapur e hutuar mbeti

retë ngarkuar plot me shi

ulur por si kësulë e bardhë 

mbi majat e larta të Golashit

atje ku flamuri i ëndrrave tuaja

zhurmshëm po valon

 

me zvogëlimin e viteve

dhe borxhit ndaj jetës

pengu i borxhit një ditë

mbetur fashitur brenda vetes

të porta me rrapëllima do na trokasë 

për të marrë hakun e së vërtetës

do t’na thërras

kush (s)më thotë

e kemi zvogëluar borxhin

për vëllain e motrës

për birin e tokës

për Fazliun e nënëlokes

që dashuri i fali atdheut

i fali jetës

i fali tokës
Fazliu i nënëlokës

Gusht, 2021

Kontrolloni gjithashtu

Vendos Krasniqi: Madhështia e Ushtarit

Vendos Krasniqi: Madhështia e Ushtarit

Që nga fëmijëria Gjyshi më fliste për luftën, më tregonte për trimat, heronjët, për dashuritë ...