Michael Flynn: Ka ardhur koha që ta shohim më mirë rëndësinë e Turqisë dhe ta pranojmë si prioritet

Michael Flynn: Ka ardhur koha që ta shohim më mirë rëndësinë e Turqisë dhe ta pranojmë si prioritet

Këshilltari i kryetarit, Donald Trump për siguri kombëtare, Michael Flynn ka sugjeruar se Uashingtoni duhet të përmirësojë marrëdhëniet e tij me Turqinë, duke ekstraduar një klerik, të cilin Ankaraja e akuzon për përpjekje të grusht shtetit në muajin korrik. Gjenerallejtënanti i pensionuar, Michael Flynn, ish-drejtor i Agjencisë së Inteligjencës, emërimi i të cilit u njoftua të premten, e përshkroi Fetullah Gylenin, si një mulla Islamik në hije që banon në Pennsylvania”, i cili “fsheh një agjendë radikale islamike. “Rrjeti global i Gylenit ka që të gjitha shenjat që përmbajnë përshkrimet për një rrjet të fjetur të rrezikshëm të terrorit. Nga pikëpamja e Turqisë, Washingtoni po e mban një Osama bin Laden të Turqisë” ka shkruar Flynn në ditën e zgjedhje. Ne nuk duhet t’i ofrojmë atij një bazë të sigurt. Ka ardhur koha që ta shohim më mirë rëndësinë e Turqisë” ka shkruar ai. “Na duhet ta përshtatim politikën tonë të jashtme për ta pranuar Turqinë si prioritet. Ne duhet ta shohim botën nga perspektiva e Turqisë”.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …