akp deri me 23 janar
mbpzhr 2018
kek baner i ri
valamobile
Fillimi / Institucionet / MINISTRI BYTYQI ZHVILLOI NJË TAKIM MË KRYESINË E KËSHILLIT TË PRINDËRVE TË KOSOVËS

MINISTRI BYTYQI ZHVILLOI NJË TAKIM MË KRYESINË E KËSHILLIT TË PRINDËRVE TË KOSOVËS

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ka mbajtur një takim me kryesinë e Këshillit të Prindërve të Kosovës(KPK), me të cilët bisedoi rreth grevës së përgjithshme të paralajmëruar nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit të Kosovës (SBAShK), dhe çështje të tjera që kanë të bëjnë me organizimin dhe aktivitetet e KPK-së, konkretisht për nevojën mbështetjes logjistike nga MAShT për aktivitetet e Këshillit. Ministri Bytyqi dhe anëtarët e KPK-së shprehën shqetësimet e tyre për grevën e shpallur nga SBAShK-u, e cila pritet të fillojë nga 14 janari, si dhe pasojat e mundshme që do të ketë në aspektin edukativo-arsimor. Ministri Bytyqi, gjithashtu tha se, në mbledhjen e Këshillit Drejtues të SBAShK-ut, ka shprehur qëndrimin e tij kategorik kundër mbajtjes së grevës pa i shtjerrë të gjitha mundësitë e zgjidhjes institucionale të problemit. Ministri Bytyqi sqaroi se, pas kërkesës dërguar nga MAShT-i, Ministrisë së Administratës Publike, për të cilën ka qenë i informuar edhe SBAShK-u, Draftligji ka pësuar ndryshime pozitive, ndërsa theksoi se neni 17 parasheh edhe paga shtesë për mësimdhënësit e dalluar, si motivim për punën e tyre të suksesshme dhe theksoi se duhet të gjendet një zgjidhje racionale, e cila do të jetë e mundur të realizohet. Ndërsa, kryetari i KPK-së, z. Ymret Reshiti, ndër tjera tha se, SBAShK-u duhet të tregojë më shumë durim, të përdorë mjete më demokratike dhe të kuptojë rrethanat në të cilat veprojmë. “Mendojmë se ka vend për dialog social dhe t`i jepet  kohë Qeverisë, në këtë rast edhe Ministrisë  së Arsimit, sepse Ministria ka lëvizë në ngritjen e koeficientëve në propozimet që janë dhënë brenda Draftligjit dhe SBAShK-u -duhet ta vlerësojë këtë”, tha ai. Ne konsiderojmë se duhet të ketë durim dhe komunikim mes SBAShK-ut dhe Qeverisë, tha kryetari Reshiti, sepse zgjidhja do të bëhet, dhe kërkojmë nga Sindikata që të heqë dorë nga greva.

Kontrolloni gjithashtu

Zëvendësministri Fadil Arifi priti përfaqësues të afarizmit nga Zvicra dhe Greqia

Zëvendësministri i Tregtisë dhe Industrisë, Fadil Arifi, bashkë me këshilltarin e ministrit të MTI-së, Mervan ...