leoni

Ministri i MIN, Besim Beqaj ka pritur sot në takim Drejtorin e Bankës Botërore në Kosovë Marco Mantovanelli

Ministri i MIN, Besim Beqaj ka pritur sot në takim Drejtorin e Bankës Botërore në Kosovë Marco Mantovanelli

Ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj ka pritur sot në takim Drejtorin e Bankës Botërore në Kosovë Marco Mantovanelli dhe Gloria La Cava, udhëheqëse e ekipit nga Washingtoni, për projektin “Përfshirja e të rinjve dhe ndërmarrësia”. Gjatë takimit bashkëbiseduesit ka folur rreth mundësisë së bashkëpunimit në fushën e përkrahjes së të rinjve dhe grave ndërmarrëse, me qëllim të fuqizimit ekonomik të tyre dhe krijimit të vendeve të reja të punës. Ministri Besim Beqaj është shprehur shumë i kënaqur me mundësitë e bashkëpunimit në mes të Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë dhe Bankës Botërore në projektin “Përfshirja e të rinjve dhe ndërmarrësia. Përkrahja e të rinjve ndërmarrës dhe fuqizimi i tyre ekonomik është prioritët i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, pasi Kosova ka potencial të jashtëzakonshëm të të rinjve që do të jetë shtytës kryesor i zhvillimit ekonomik të bazuar në ekonomi të dijes”, tha ministri Beqaj. Ai i siguroi mysafirët se Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë do të jetë partner kryesor i Bankës Botërore për këtë projekt. Qëllimi i projektit “Përfshirja e të rinjve dhe ndërmarrësia”, është fuqizimi ekonomik i të rinjve dhe krijimi i vendeve të reja të punës, përmirësimi i përfshierjes sociale dhe ekonomike i grave nga të gjitha rajonet e Kosovës nga mosha 16 deri në 29 vjeç.

Kontrolloni gjithashtu

Radio-Kosova e Lirë sot shënoi 25-vjetorin e përfundimit me sukses të misionit informativ, historik, gjatë luftës së UÇK-së

Radio-Kosova e Lirë, në bashkëpunim me TV-Diellin dhe përkrahës e ndihmës të saj, sot shënoi …