Mustafa në Kongresin e Partisë Popullore Evropiane: Kosova meriton vëmendje më të madhe nga BE-ja

Mustafa në Kongresin e Partisë Popullore Evropiane: Kosova meriton vëmendje më të madhe nga BE-ja

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, njëherësh kryetar i LDK-së po merr pjesë në Kongresin e Partisë Popullore Evropiane në Maltë, ku ka mbajtur një fjalim para 2500 pjesëmarrës nga më shumë se 40 shtete, përfshirë kryeministra e presidentë të shteteve më të fuqishme evropiane. “Për LDK-në ashtu sikur se edhe për të gjitha partitë në Kosovë, Evropa nuk ka alternativë tjetër. Në një kohë kur Euro-skepticizmi është në rritje, slogani ynë vazhdon të mbetet ‘Kthimi në Evropë’. Vazhdojmë të besojmë në të ardhmen e përbashkët evropiane. Sidoqoftë, më duhet të theksoj që stabiliteti i rajonit tonë varet në masë të madhe nga gatishmëria e Bashkimit Evropian, që t’i mbajë dyert e hapura për ne. Ne na duhen mesazhe të qarta dhe të prekshme nga Bashkimi Evropian për të ardhmen tonë të përbashkët. Paqja dhe stabiliteti i Evropës sigurohet vetëm atëherë kur Evropa të jetë e plotë, vetëm atëherë kur shtetet e Ballkanit Perëndimor t’i jenë bashkuar Bashkimit Evropian”, tha Mustafa.

Kontrolloni gjithashtu

Shaip Kamberi

Shaip Kamberi nuk ka arritur të fitojë mandatin e deputetit në Kuvendin e Serbisë pas rivotimit që u bë në Tërnoc

Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës ka marrë vetëm 598 vota, ndërkaq Kamberit i duheshin së …