Partitë politike shqiptare e cilësojnë si të papranueshëm planin e VMRO-DPMNE për dalje nga kriza politike

Partitë politike shqiptare e cilësojnë si të papranueshëm planin e VMRO-DPMNE për dalje nga kriza politike

Partitë politike shqiptare e vlerësojnë si të papranueshëm planin e VMRO-DPMNE për dalje nga kriza politike në të cilën është thelluar Maqedonia. Artan Grubi, deputet i BDI-së, theksoi se në Maqedoni nuk ka pas asnjë ndërhyrje nga fqinjët, ndërsa deklarata e përbashkët e partive parlamentare shqiptare është rezultat i programeve zgjedhore të këtyre partive. “Sot jemi në rrethana ku VMRO-ja është opozitë, duhet të pranojë se është opozitë dhe t’i zhbllokojë proceset në Kuvendin e Maqedonisë që të mund të ecim përpara”, tha ai. Nga Lëvizja Besa deklaruan se VMRO-DPMNE-ja si shkaktare e krizës politike nuk është n137 zgjedhje për të ofruar alternativë për të dalë nga kriza, gjithashtu edhe  Aleanca për Shqiptarët vlerëson se oferta e Gruevskit ka për qëllim ta izolojë vendin dhe cenon marrëdhëniet me fqinjët.

Kontrolloni gjithashtu

Franca, Spanja dhe shtete të tjera në Parlamentin Evropian sërish shpehen kundër liberalizimit të vizave për Kosovën

Çështja e vizave për vendin tonë do të diskutohet më 13 tetor, në Bruksel, ashtu sikur është diskutuar dhjetëra herë deri tani

Presidenca çeke e cila përfaqëson  Bashkimin Evropian e ka vendosur  zyrtarisht në rend dite diskutimin …