Myftiu Tërnava i uron besimtarët në prag të Kurban Bajramit dhe i fton ata për kujdes për respektim të masave ndaj virusit korona

Myftiu i Kosovës , Naim Tërnava, ka kërkuar nga kryeministri, Kurti, të lejojë bartjen vullnetare të shamisë në shkolla

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim Tërnava  iu ka drejtuar kryeministrit të Kosovës Albin Kurti me një kërkesë që ta shfuqizojë urdhëresën  administrative për lejimin e shamisë në institucione publike. Është kërkesë e kamotshme e Kryesisë së BIK-ut, institucioneve të saj dhe besimtarëve myslimanë që të shfuqizohet, respektivisht të hiqet e tëra sepse  është diskriminuese, dhe si e tillë në disa raste ka pasur përepjekje që duke u thirr në këtë udhëzim, t’u mohohet e drejta e shkollimit nxënëseve që bartin mbulesën myslimane – shaminë. Kërkojmë nga organet kompetente, Ministria e Arsimit, Shkencës e Teknologjisë, si dhe nga kryeministri z. Albin Kurti, që sa më parë ta anulojnë këtë vendim, që në vete është diskriminues ndaj qytetareve të Kosovës – fëmijëve tanë. Kjo kërkesë e kamotshme e Bashkësisë Islame  nuk duhet politizuar e as polarizuar, por duhet trajtuar me përgjegjësi e korrektësi maksimale”, është thënë në kërkesën e Tërnavës.

Kontrolloni gjithashtu

Ana Bernabiq

Ana Brnabiq: Për 175 ditë, Kurti provokoi një konflikt të armatosur me serbët

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, e ka vlerësuar jo serioze deklaratën e Bashkimit Evropian, i …