KEK
Fillimi / Lajmet / Nexhmi Lajçi: Ushtria Çlirimtare e Kosovës lindi në një moment vendimtar për t’i dal zot atdheut
Nexhmi Lajçi: Në prag të përvjetorit të dëshmorëve të rënë në territorin e përgjegjësisë së Brigadës 136 “Rugova”

Nexhmi Lajçi: Ushtria Çlirimtare e Kosovës lindi në një moment vendimtar për t’i dal zot atdheut

Ish-luftëtari i lirisë nga Zona Operative e Dukagjinit, Nexhmi Lajçi në prag të përvjetorit të dëshmorëve të rënë në territorin e përgjegjësisë së Brigadës 136 “Rugova” ka shkruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës ka lindur në një moment vendimtar për t’i dal zot atdheut. “Kosova gjithmonë ka luftuar duke pasur ushtrinë e vetë të përhershme herë të vogël herë të madhe, herë ilegale herë legale. Pa shpirtin e qëndresës, pa format dhe mjetet e organizimit ku bëjnë pjesë organizimet ushtarake, shqiptarët e Kosovës do të ishin të zhdukur. Ushtria Çlirimtare e Kosovës lindi në një moment vendimtar për ti dal zot Kosovës. Misioni historik i saj ishte shporrja me luftë të armatosur e forcave ushtarako-policore, paramilitare e çetnike nga Kosova, nxjerrja e shqiptarëve të Kosovës nga pozita e robit në pozitë të dinjitetit dhe të krenarisë kombëtare. UÇK-ja i solli lirinë Kosovës, kombit shqiptarë nderin dhe vlerat e veta morale e kulturore, nderoi flamurin kombëtarë dhe e solli Kosovën në rrugën e pakthyeshme të pavarësisë së saj”, ka shkruar ai.

Kontrolloni gjithashtu

Daut Haradinaj: Zonja, Donika Shvarc duhej të shkonte në Prokurori për akuzat kundër meje, nëse ka diçka të vërtetë

Ish-deputeti e kandidati për kryetar të Prishtinës, Daut Haradinaj, para rreth tre muajve, iu kishte ...