Kush mbanë përgjegjësi se Moratoriumi e gjen Kosovën pa 23 ambasadorë, nga 32 sa i ka vendi ynë

Nga 25 maji, të katër komunat me shumicë serbe në veri të Kosovës udhëhiqen nga kryetarë shqiptarë

Nga 25 maji, të katër komunat me shumicë serbe në veri të Kosovës udhëhiqen nga kryetarë shqiptarë, që dolën nga zgjedhjet e jashtëzakonshme të prillit. Kryetarët e Zubin Potokut, Zveçanit dhe Leposaviqit bënë betimin të enjten, ndërsa ai i Mitrovicës së Veriut u betua më 19 maj. Pjesëtarët e komunitetit serb i kanë bojkotuar zgjedhjet e një muaji më parë dhe kanë thënë se nuk do t’i pranojnë rezultatet, përkatësisht kryetarët e rinj. Kryetari i ri i Zveçanit është Ilir Peci nga Partia Demokratike e Kosovës. Kryetari i Leposaviqit, Lulzim Hetemi nga Lëvizja Vetëvendosje. Hetemi e ka emëruar Dragana Milletiqin nënkryetare, nga radhët e komunitetit serb. Kryetari i Zubin Potokut është Izmir Zeqiri, nga Partia Demokratike e Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Vedant Patel: Amerika kritikoi hyrjen me forcë në objektet komunale nga kryetarët shqiptarë, në veriun e Kosovës

Vedant Patel: Amerika kritikoi hyrjen me forcë në objektet komunale nga kryetarët shqiptarë, në veriun e Kosovës

Zyrtari për informim e Departamentit Amerikan të  Shtetit, Vedant Patel, në konferencën ditore për media …