OAK: Mungesa e Energjisë Elektrike dhe përkrahjes nga ana KEDS-it është duke dëmtuar rëndë bizneset

OAK: Mungesa e Energjisë Elektrike dhe përkrahjes nga ana KEDS-it është duke dëmtuar rëndë bizneset

Ndër shumë probleme me të cilat përballen bizneset e kësaj komune ishin mungesa madhe e energjisë elektrike e cila po i shkakton humbje të mëdha bizneseve, mungesa e të mbjellave vjen si pasoj e mungesës së subvencioneve për bujqit, u tha ndër të tjera në takimin që Oda e Afarizmit të Kosovës realizoi me Kryetarin e Komunës së Malishevës, Ragip Begaj. Gjatë takimit anëtari i Bordit të OAK, Hysni Zogaj falënderoi Kryetarin Ragip Begaj për pritjen dhe i prezantoi atij shërbimet dhe aktivitetet që Oda e Afarizmit të Kosovës ofron. Në anën tjetër Kryetari i Komunës së Malishevës Ragip Begaj, e përgëzoi Odën e Afarizmit të Kosovës për misionin e saj të rëndësishëm dhe për vizitën atje. Z.Begaj ndër shumë probleme me të cilat përballen bizneset e kësaj komune theksoi si problem qenësor mungesën e madhe të energjisë elektrike e cila po u shkakton humbje të mëdha bizneseve. Njëherësh, kryetari potencoi se nuk ka të mbjella ngase mungojnë subvencionet për bujqit. Zogaj u interesua edhe për çështje të tjera të këaj komune, ndër to për numrin e vogël të femrave të punësuara në këtë komunë.

Lidhur me këtë, kryetari Begaj njoftoi që tani ka përmirësime dhe se janë punësuar 7 (shtatë) drejtore të reja femra në shkollat e Malishevës. Ai po ashtu përmendi punësimin e tre personave me aftësi të kufizuara në Komunën e Malishevës, dy meshkuj dhe një femër. Ndërsa Kryetarja e Shoqatës së Bizneseve të Komunës së Malishevës, Adelina Berisha shprehi shqetësimin për vjedhjen që po i bëhet kohët e fundit bizneseve në këtë anë. Në fund të këtij takimi Komuna e Malishevës dhe Oda e Afarizmit të Kosovës lanë të hapura mundësitë e bashkëpunimit. Në këtë takim Oda e Afarizmit të Kosovës u përfaqësua nga: anëtari i bordit të OAK, Hysni Zogaj dhe zyrtaret Mirjeta Shala dhe Rreze Cana. Kryetari njoftoi se për çështjen e vjedhjes së bizneseve kishte takuar Komandantin e Policisë, Hazir Berisha.

Kontrolloni gjithashtu

Adem Jashari

Edi Rama: Adem Jashari lindi në 28 nëntor, ra për të jetuar gjithmonë, si legjenda e gjallë e flamurit më të bukur në botë

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në festën e 28 Nëntorit, Ditës së Flamurit, ka ndarë …