Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Oda Ekonomike Amerikane mirëpret marrëveshjen për hekurudha dhe për autostradën, të nëshkruara sit nga Kosova dhe Serbia
OEA

Oda Ekonomike Amerikane mirëpret marrëveshjen për hekurudha dhe për autostradën, të nëshkruara sit nga Kosova dhe Serbia

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë ka mirëpritur nënshkrimin e marrëveshjes për hekurudhën dhe autostradën mes autoriteteve të Kosovës dhe asaj serbe. Oda Amerikane beson fuqishëm se kjo marrëveshje do të sjellë përfitime të shtuara ekonomike për të dyja vendet, e sidomos për kompanitë e sektorit privat që operojnë në secilin vend. “Njohja reciproke, tregtia pa barriera dhe fuqizimi i lidhjeve ekonomike vetëm se do të e përmirësojnë perceptimin për të dy vendet në sytë e investorëve amerikanë dhe të tjerë të huaj. Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë thekson se çdo marrëveshje që lejon integrim ekonomik të rajonit, e hap potencialin e të gjitha vendeve për rritje të përshpejtuar ekonomike”, është theksuar në njoftimin për media të Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

Vuçiq: Thaçi dhe Hoti janë më të fortë sepse e kanë përkrahjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Gjermanisë

Vuçiq: Thaçi dhe Hoti janë më të fortë sepse e kanë përkrahjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Gjermanisë

Kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiq po vazhdon ta përgatit terrenin para popullit serbë për një ...