MIT KS
Fillimi / Lajmet / Odat ekonomike kërkojnë nga Kuvendi i Kosovës që sa më parë ta miratoj ligjin për rimëkëmbje ekonomike
Kuvendi i Kosovës

Odat ekonomike kërkojnë nga Kuvendi i Kosovës që sa më parë ta miratoj ligjin për rimëkëmbje ekonomike

Odat ekonomike që veprojnë në vendin tonë kanë kërkuar nga Kuvendi i Kosovës që sa më parë ta shqyrtoj dhe miratoj ligjin për rimëkëmbje ekonomike. Përfaqësues të këtyre odave kanë thënë se do të ishte turp i madh që deputetët të shkojnë në pushim veror pa e përfunduar në tërësi këtë projektligj. Kryetari i bordit të Odës së Afarizmit të Kosovës(OAK), Skënder Krasniqi ka thënë për KosovaPress, se fatkeqësia më e madhe është që institucionet e vendit nuk kanë reaguar për pasojat e shkaktuara nga pandemia te bizneset, ashtu siç reaguan shumica e vendeve të tjera. Edhe drejtori i Odës Ekonomike Amerikane, Arian Zeka ka thënë për KosovaPress, se institucionet e Kosovës janë vonuar tej mase në aprovimin e pakove të përkrahjes për ndërmarrjet edhe për punonjësit e goditur nga Covid-19. Edhe kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka deklaruar se shumë biznese janë detyruar të largohen nga tregu për shkak të pasojave të mëdha që janë shkaktuar nga Covid-19. Ai ka kërkuar nga Kuvendi që sa më parë ta shqyrton projektligjin e pakos për rimëkëmbje ekonomike.

Kontrolloni gjithashtu

Lul Raka: Rreziku kryesor është tejkalimi i kapaciteteve edhe menaxhueshmëria e raseteve të shtuara

Lul Raka: Rreziku kryesor është tejkalimi i kapaciteteve edhe menaxhueshmëria e raseteve të shtuara

Kosova po përballet muajve të fundit me periudhën më të rëndë shëndetësore që nga shfaqja ...