leoni

OKB: Kemi dështuar të ofrojmë ndihmë për njerëzit në Siri, ata me të drejtë ndjehen të braktisur

Organizata e Kombeve të Bashkuara e ka pranuar se banorët e Sirisë nuk janë ndihmuar sikur e kanë merituar, gjatë përballjes me pasojat e rënda nga tërmeti i 6 shkurtit, i cili goditi edhe Turqinë. Zyrtari më i lartë i ndihmës humanitare i Kombeve të Bashkuara, Martin Griffiths, pranoi se Organizata e Kombeve të Bashkuara kishte dështuar të ofronte ndihmë për njerëzit në rajonin e kontrolluar nga opozita e Sirisë që nga tërmeti shkatërrues i së hënës. “Deri më tani kemi dështuar te njerëzit në veriperëndim të Sirisë. Me të drejtë ndihen të braktisur. Duke kërkuar për ndihmë ndërkombëtare që nuk ka mbërritur. Detyra ime dhe obligimi ynë është ta korrigjojmë këtë dështim sa më shpejt që të mundemi. Ky është fokusi im tani” është shprehur zyrtari më i lartë i ndihmës humanitare i Kombeve të Bashkuara, Martin Griffiths. Familjet e viktimave në qytetin Jandaris, provinca Idlib, ngritën flamurin e OKB-së me kokë poshtë mbi ndërtesat e shkatërruara nga tërmetet për të dënuar mungesën e ndihmës nga organizata.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …