Fillimi / Institucionet / Përfituesit e trajnimit për Vetë-Punësim pajisen me certifikata

Përfituesit e trajnimit për Vetë-Punësim pajisen me certifikata

Janë ndarë certifikatat për kandidatët që kanë ndjekur trajnimin për Vetë-Punësim, që synon mbështetjen e subjekteve afariste të komunës së Vitisë. Ky projekt, realizohet në kuadër të Programit të Trajnimit për Vetë-Punësim” i financuar nga projekti “Fuqizimi i sektorit privat” (EMPOWER Private Sector) nga populli Amerikan, përmes Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) dhe Agjencia Suedeze për Zhvillim Ndërkombëtar (Sida), bashkëfinancuar nga Komuna e Vitisë dhe implementuar nga Organizata Help Kosovo. Qëllimi i kësaj marrëveshjes mes komunës së Vitisë dhe Organizatës Help Kosovo, ishte sigurimi i grantit në vlerë të caktuar, për fillim apo zgjerim të veprimtarisë afariste. I pranishëm në ceremoninë e ndarjes së certifikatave ishte edhe kryetari i komunës së Vitisë Sokol Haliti. Të theksojmë se fillimisht në Viti ishin paraparë 8 përfitues, mirëpo më shtimin e fondeve nga USAID Empowwer dhe komuna e Vitisë, është rritur numri në 20.

Kontrolloni gjithashtu

Shtohet edhe një rast me COVID-19 në Malishevë

Edhe një person nga Komuna e Malishevës, ka rezultuar pozitiv në testin për COVID-19. Kjo ...