Rezoluta e Kuvendit të Kosovës, për gjenocidin në Srebrenicë, e miratuar në seancën e sotme plenare  

Pritet votimi i projektligjit për rimëkëmbje ekonomike, e premtja shansi i fundit që deputetët e Kosovës të kthjellën!

Para disa ditësh Oda e Hotelierisë dhe Turizmit të Kosovës ka mbajtur Konferencë shtypi pikërisht për këtë qështje të cilën e kemi parë si të domosdoshme për shpëtimin e bizneseve, në fushëveprimtarinë e tyre hotelieri, turizëm dhe gastronomi, me ç’rast nuk përjashtuam mundësinë e padisë ndaj dy qeverive Kurti dhe Hoti, si dhe protestave deri në gjetjen e një kompromisi që ky ligj të miratohet.

Projektligji për rimëkëmbjen ekonomike është vënë në votim shumë herë duke u bërë kështu një histori në vete, dhe pas shumë dështimeve në Kuvend për t’u votuar e pas shumë pritjeve dhe kërkesave nga ana jonë si OHTK, tani është shansi i fundit që ky ligj të votohet, sepse jemi në kohë pandemie, rritja e papunësisë është shumë e madhe prandaj ky ligj nuk duhet të jetë më vetëm si deklaratë por menjëherë të hyjë në fuqi.

Ky projektligj padyshim që i prek të gjithë qytetarët e Kosovës, të gjitha bizneset pa përjashtim, dhe përveç që është një lajm shumë i mirë qoftë për bizneset, ekonominë dhe për qytetarët në përgjithësi, miratimi i këtij ligji theksojmë që është i domosdoshëm në këtë kohë pandemie sepse do të shpëtojë shumë biznese, me theks të veçantë bizneset e hotelerisë dhe turizmit si dhe punonjësit e goditur nga pandemia COVID-19.

Oda e Hotelierisë dhe Turizmit të Kosovës shpreh se me miratimin e plotë të ligjit për rimëkëmbje do të mundësohet rikuperimi i humbjeve të shumta që kanë pasur bizneset gjatë kësaj kohe, si dhe do të ndahen një sërë ndihmash për bizneset dhe qytetarët të cilët janë prekur më shumë!

Kontrolloni gjithashtu

Ramiz Krasniqi: Ka ndërruar jetë bashkëluftëtari Naim Beqir Shala

Luftëtari i lirisë, Ramiz Krasniqi, ka bërë të ditur se ka ndërruar jetë bashkëluftëtari i …