PRIZRENI E THERANDA SHËNUAN 55-VJETORIN E DEMONSTRATAVE MË 1968

 U bënë 55 vjet nga 6 tetori 1968, në Prizren, si dhe 8 tetori 1968, në Therandë, prej demonstratave të para pas Luftës së Dytë Botërore: për Republikë, Kushtetutë e Vetëvendosje! Organizimin e tyre e kryen studentët e Shkollës së Lartë Pedagogjike. Në kye ishte grupi i Meriman Brahës dhe grupi i vëll. Kuzhnini.

Dy ditë pas Prizrenit, pasuan, sipas planit, demonstratat në Therandë, me Haxhi Bajraktarin, përgjegjës, dhe pastaj  në Pejë, më 19 tetor.

Nga Rrafshi i Dukagjinit ato vazhduan në Prishtinë, Ferizaj, Gjilan, Besianë, Mitrovicë e deri në Tetovë e në Ulqin.  Më 1968 u forcuan përpjekjet e Lëvizjes Kombëtare dhe pandalshëm kanë ecur përpara deri te fitorja e Ushtrisë  Çlirimtare, më 1999.

Për shokët e Brezit 1968, të 6 e 8 tetorit, që nuk janë në jetë: Isa Demaj, Salajdin Braha, Rafet Rama, Pashk Laçi,  Haxhi Maloku, Haxhi Bajraktari, Mikel Kuzhnini, lavdi ndër breza dhe nderim i përjetshëm!  Këtë 55-vjetor të demonstratave të vitit 1968 e organizuan degët e Shoqatës së të Burgosurve Politikë

të Kosovës në Prizren e në Therandë.

Zymer U. Neziri

PRIZRENI E THERANDA SHËNUAN 55-VJETORIN E DEMONSTRATAVE MË 1968 U bënë 55 vjet nga 6 tetori 1968, në Prizren, si dhe 8 tetori 1968, në Therandë, prej demonstratave të para pas Luftës së Dytë Botërore: për Republikë, Kushtetutë e Vetëvendosje! Organizimin e tyre e kryen studentët e Shkollës së Lartë Pedagogjike. Në kye ishte grupi i Meriman Brahës dhe grupi i vëll. Kuzhnini. Dy ditë pas Prizrenit, pasuan, sipas planit, demonstratat në Therandë, me Haxhi Bajraktarin, përgjegjës, dhe pastaj në Pejë, më 19 tetor. Nga Rrafshi i Dukagjinit ato vazhduan në Prishtinë, Ferizaj, Gjilan, Besianë, Mitrovicë e deri në Tetovë e në Ulqin. Më 1968 u forcuan përpjekjet e Lëvizjes Kombëtare dhe pandalshëm kanë ecur përpara deri te fitorja e Ushtrisë Çlirimtare, më 1999. Për shokët e Brezit 1968, të 6 e 8 tetorit, që nuk janë në jetë: Isa Demaj, Salajdin Braha, Rafet Rama, Pashk Laçi, Haxhi Maloku, Haxhi Bajraktari, Mikel Kuzhnini, lavdi ndër breza dhe nderim i përjetshëm! Këtë 55-vjetor të demonstratave të vitit 1968 e organizuan degët e Shoqatës së të Burgosurve Politikë të Kosovës në Prizren e në Therandë. Zymer U. Neziri

Kontrolloni gjithashtu

NË DEÇAN U PËRKUJTUA PROF.DR.SYLË TAHIRSYLAJ

NË DEÇAN U PËRKUJTUA PROF.DR.SYLË TAHIRSYLAJ

Sot, në Deçan nën kujdesin e Lidhjes se Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në …