Qeveria Kurti propozon 11 korrikun Ditë Përkujtimi për Srebrenicën, duke u shërbyer me idenë e Enver Hoxhajt

Qeveria e kryeministri Albin Kurti, sot mban mbledhjen e radhës do të shqyrtojë propozimin për shpalljen e datës 11 korrik si “ditë përkujtimi për gjenocidin e Srebrenicës”. Në fakt, këtë e kishte propozuar kohë më parë Enver Hoxhaj, nënkryetar i Kuvendit nga radhët e PDK-së. Më 22 prill të këtij viti, Hoxhaj, dikur ishte kryediplomat i Kosovës. i propozoi që Kuvendit të Kosovës të mbështesë rezolutën e aprovuar në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së në lidhje me gjenocidin e Srebrenicës. Madje, Hoxhaj kishte dhënë edhe një arsyetim interesant për këtë çështje. “Duke mos qenë anëtare e OKB-së ku do të ishim përkrahës të natyrshëm të kësaj rezolute, kjo është mënyra më e mirë për Kosovën që t’i bashkohet botës demokratike në dënimin dhe përkujtimin e gjenocidit në Srebrenicë.  kishte shkruar, Enver Hoxhaj.

Kontrolloni gjithashtu

Faton Klinaku: Arrestimi i luftëtarit të lirisë, Dritan Goxhaj është bërë për t’i frikësuar njerëzit që e kundërshtojnë një gjykatë politike

Faton Klinaku, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk mund të quhet ndërmarrje e përbashkët kriminale

Faton Klinaku, ushtrues detyre i kryetarit të OVL-UÇK-së, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës …