Badallaj

Reshat Badallaj: Disa nga UDB-ashët, agjentët, spiunët, kolaboracionistët, tradhtaret “shqipfolës: që i shërbyen Serbisë para dhe gjatë luftës së Kosovë

Ja kush janë spiunët, tradhtaret e kombit me emer dhe mbiemer, anetaret e SPS-it dhe ata qe vranë shqiptaret me armet serbe:
●Mushk Jakup ibraj, morri armen serbe dhe vrau ne pragun e shtepisë, Sylejman Miftar Bajramin dhe iku ne Serbi ku gezon edhe pensionin. Në dhomen e tij ka mbajtur trobojnicen e Rankoviqit dhe beri serbizimin e gjakut serb ne familjen e tij, gje qe nuk ka ndodhur nder shqiptaret. Me emer dhe mbiemer ne Hagë, mbron Milosheviqin.
●Policia lokale e formuar nga pushteti okupues i Serbisë ka dalë si produkt i organizatave antikombëtare të formuara nga shqiptarët lojalë të Serbisë. Një numër i konsiderueshëm i shqiptarëve lojalë kanë qenë të inkuadruar në njësitë paramilitare serbe. Në policinë lokale janë organizuar edhe disa romë, të cilët gjatë ofensivave kundërshqiptare krahas policisë e ushtrisë serbe i dogjën e plaçkitën shtëpitë e shqiptarëve. Policët lokalë instruksionet për punë i merrnin nga inspektorët e policisë serbe në nivel komunash, kurse për veprime politike nga kryretradhtarët dhe mediatorët politikë të policisë lokale Muharrem Ibraj, Faik Jashari, Xhafer Gjuka, Bajram Haliti etj.
●E ashtuquajtura polici lokale e formuar zyrtarisht nga pushtuesit serbë në vjeshtën e vitit 1988, bartë përgjegjësi të mëdha për krimet e kryera mbi popullin shqiptar.
Ata organizuan dorëzimin e armëve, duke dalë para kamerave televizive serbe e të huaja dhe duke u prononcuar haptazi kundër popullit shqiptar.
●Njëri ndër kolaboracionistët dhe prijësit më famëkëqinj të të ashtuquajturës
“polici lokale”, i cili mori armët e pushtuesve serbë për të luftuar kundër shqiptarëve, është edhe shqipfolësi Mushk, Jakup Ibraj me të bijtë e nipat nga Osek Hyla e Gjakovës,
të cilët ndërmorën një varg ekspeditash ndëshkimore kundër popullsisë shqiptare, duke ngritur postblloqe, duke organizuar një varg vrasjesh, qindra arrestime, rrëmbime, burgosje e bastisje të shqiptarëve. Ata kanë kryer krime të rënda kundër popullit shqiptar, siç është rasti i ekzekutimit të Sylejman Miftar Bajramit para familjes në oborrin e shtëpisë së vet,
në Osek Hylë nga ana e të birit të Mushk Jakupit, kolaboracionistit Muharrem Ibraj.
●Mushk Jakupi, i shtyrë nga epshet sadiste dhe me shëmtinë e shpirtit satanik, bashkë me të afërmit e tij, gjithnjë ka tentuar ta nëpërkëmbë nderin e popullit të shumëvuajtur shqiptar. Ky i shitur mohoi komb e atdhe. Në vend të flamurit kuqezi, në odën e tij qëndron „trobojnica” sllave, si trashëgimi e Rankoviqit dhe e dorës së zezë të OZN-ës e UDB-së që s’lanë gjë pa përmbysur… Familja e Mushk Jakupit që nga koha e Rankoviqit ishte bërë çerdhe e ndyrë e udbashëve dhe policëve të regjimeve gjaktare serbe, duke e bërë veten të vdekur për së gjalli. Ai bëri serbizimin e gjakut dhe të familjes, gjë që shumë rrallë ka ndodhur ndër shqiptarët. Ky satrap gjakatar, shërbëtor besnik i pushtuesve serbë rezignoi hijen e magjisë së zezë, e satanai do të rikujtojë gjithnjë mashtrimin e poshtërsinë e vet.
●Piromanët sadistë e kolaboracionistët me damkë si Mushk Jakupi me të bijtë e nipat, Sali Shkreli me të bijtë, Mëhill Abazi me të bijtë e disa satrapë shqiptarë të sojit të tyre po notojnë në ujërat e turbullta të tradhtisë, si dorë e zgjatur e regjimit gjakatar të Beogradit, si “poverenikë” të pushtetit serb, herë si rankoviqistë me damkë, udbashë, bozhuristë, “jugosllavë”, kshilla të fshatrave” të caktuar nga policia serbe për dorëzimin e armëve pas ofensivës së shtatorit ’98 e “policisë lokale”, përmes të cilëve pushtuesit serbë me çdo kusht tentoi ta fusin vëllavrasjen mes shqiptarëve të Kosovës. Të tillët çkado që bënin, pa marrë parasysh kë vrisnin, ekzekutonin a torturonin, gjenin strehë dhe mbrojtje tek organet e pushtetit. E sa herë merrte krye pushteti serb ata silleshin me vrazhdësi demonësh kundër popullit shqiptar si krah i shovinizmit të shfrenuar serb, duke shkelur mbi gjakun e njerëzve të torturuar e të masakruar. Këta njerëz të ligj populli me të drejtë i quajti këlysh të Serbisë, të cilët nuk kanë vend në mesin e shqiptarëve. Këtyre tradhtarëve të kombit veprimet antikombëtare nuk ua fal dot as historia, as gjaku i derdhur për liri i bijve më të mirë të këtij populli. Mallkimi dhe dora hakmarrëse e popullit do t’i ndjekë pas ngado që të shkojnë.
●Lista e policëve lokalë, përpiluar në bazë të librezave të gjetura në Gjakovë, më 25.9.1999:
1. Ukë Mustafa (Babaj i Bokës, Gjakovë),
2. Nikollë Nikolla (Dol, Gjakovë),
3. Vilson Imeri (Brodosanë, Gjakovë),
4. Prenë Prenaj (Novosellë e Epërme, Gjakovë),
5. Pren Frrokaj (Plançor, Gjakovë),
6. Nue Prenkaj (Plançor, Gjakovë),
7. Nue upi (Ujzë, Gjakovë),
8. Dedë Ndrejaj (Ramoc, Gjakovë),
9. Binak Dema (Vogovë, Gjakovë),
10. Ibrahim Sadrija (Berjahë, Gjakovë),
11. Sokol Bajrami (Batushë, Gjakovë),
12. Zef Jakaj (Novosellë, Gjakovë),
13. Fran Marku (Doblibare),
14. Preq Karricaj (Bitesh, Gjakovë),
15. Martin Hasani (Bec, Gjakovë),
16. Canë Salihu (Gërgoc, Gjakovë),
17. Bajram Avdyli (Stubull, Gjakovë),
18. Ramë Ibrahimi (Stubull, Gjakovë),
19. Arif Rama (Molliq, Gjakovë),
20. Ula Amizi (Ponoshec, Gjakovë),
21. Mitar Hasanaj (Mejë, Gjakovë),
22. Mehmet Çarri (Damjan, Gjakovë),
23. Smajl Imeri (Nivokaz, Gjakovë),
24. Muhamet Veseli (Molliq, Gjakovë),
25. Beqaj (Rracaj, Gjakovë), 26. Musë Sefsalihu (Damjan, Gjakovë),
27. Hasan Hulaj (Skivjan, Gjakovë),
28. Xhafer Halili (Bec, Gjakovë),
29. Luz Hasanaj (Mejë, Gjakovë),
30. Florim Rama (Piskotë, Gjakovë),
31. Sylë Brahim Sylaj (-).
●Lista e anëtarëve shqiptarë dhe romë të Partisë SPS (Partisë Socialiste të Serbisë) me qendër në Gjakovë, përpiluar në bazë të librezave të gjetura në Gjakovë, më 25.9.1999:
1. Dedë Tetaj,
2. Sami Cërmjani,
3. Prenq Prenqa,
4. Pashk Uka,
5. Bardhec Uka,
6. Hasan Kameraj,
7. Safet Bela,
8. Betim Kinoli,
9. Rexhep Zena,
10. Harmonije Gashi,
11. Sulejman Bela,
12.Enver Cermjani,
13. Maxhun Shabani,
14. Sinaver Gashi,
15. Nue Prenga,
16. Mhill Ndrecaj,
17. Tunë Prenqa,
18. Robert Milici,
19. Zef Prenqa,
20. Elbehar Goza,
21. Metë Binakaj,
22. Gjon Pnishi,
23. Bajrush Kajtazi,
24. Mhill Gojani,
25. Ramadan Çekiqaj,
26. Pashk Pashku,
27. Pren Ndrecaj,
28. Gazmend Ndrecaj,
29. Hysen Berisha,
30. Gjustë Tetaj,
31. Sokol Ndreca,
32. Hasan Kameraj,
33. Leze Luli,
34. Bujar Boneshta,
35. Feride Zejna,
36. Hysrete Zejna,
37. Xhelal Sefa,
38. Pren Prenkaj,
39. Pjetër Ndou,
40. Sokol Isufi,
41. Antoneta Gjini,
42. Qerim Krasniqi,
43. Gjon Laski,
44. Pashk Radi,
45. Rusmidin Boneshta,
46. Muhamet Zllakuqani,
47. Dan Gashi,
48. Zef Ndreca,
49. Mustafë Mustafa,
50. Dedë Dushi,
51. Luz Dushi,
52. Prenq Biba,
që të gjithë me qendër anëtarësimi në Partinë Socialiste të Serbisë në Gjakovë!
Nderkaq, ky faksimil origjinal, eshte publikuar per here te pare, ne librin tim te trete: ”VERRINI NEPER LUFTERA”.

Kontrolloni gjithashtu

Milazim Krasniqi

Milazim Krasniqi: Kjo është hera e dytë që Albin Kurti po e sjellë vendin në buzë të konfliktit për një gjë administrative

Profesori universitar, Milazim Krasniqi, ka thënë se makineria e Serbisë ka qenë e përgatitur për …