Fillimi / Fejton / RKL: Denoncojmë me fakte veprat dhe qëndrimet antikombëtare të kolaboracionistëve VI

RKL: Denoncojmë me fakte veprat dhe qëndrimet antikombëtare të kolaboracionistëve VI

Duke u bazuar në të dhënat e publikuara nga “Zëri i Kosovës”, organi i Lëvzijes Popullore të Kosovës, të dhënat gojore të të burgosurve poltikë, në aktgjykimet e ngritura kundër tyre në organet e “drejtësisë” sidomos të atyre të burgosurve prej vitit 1981, në të dhëna të afishuara në faqet e internetit dhe në literaturën e botuar, në vazhdim të këtij fejtoni do të prezantojmë  qindra emra të zyrtarëve të KSAK-së, të milicëve, prokurorëve, hetuesve, gjykatësve, porotëve, të njohur për opinionin, të cilët kanë bashkëpunuar ngushtë me makinerinë e krimit të forcave pushtuese jugosllave e serbe.

 

Nëse në mesin e emrave ndodhet ndonjë emër i paverifikuar, i montuar nga ndonjë portal, apo nga ndonjë individ i caktuar, personi i apostrofuar apo  familjari, që e lexon këtë fejton, mund të drejtohet në Redaksi, ose në adresën: [email protected] për sqarim, eventualisht edhe për kërkim falje publike, nëse dëshmohet e kundërta. Qëllimi i këtij shkrimi nuk është diskreditimi i njerëzve, por zbardhja e biografive dhe veprave të disa prej atyre, të cilët në rrethana të caktuara kanë bashkëpunuar me regjimet pushtuese.

 

 

(Faqe ne internet: OZN-së-UDB-shet, NË KOSOVË NË VITET 1945-1990?!)

Ata që përbënin strukturat udhëheqëse të këtij shërbimi famëkeq dhe që përgaditën mijëra procese gjyqësore në bashkëpunim me strukturat politike në Kosovë, kundër atdhetarëve shqiptarë. Ja disa që dallohen janë: Çedo Mijoviq, Sejdo Topalloviq Rajko Vidaçiq Miqa Mijushkoviq, Lluka Tomanoviç, Vllado Shilegoviq, Budimir Gajiq, Milosllav Bllagojeviq, Andrija Vujoviq, Radomir Bojaniq, Novak Samargjiq, Kosta Mihajlloviq, Radovan Tapushkoviq, Jovan Rosandiq Gojko Medenica, Mirko Iliq, Zhivko Gjurishiq,Vesho Cvetkoviq, Drago Cërnigiq, Angjellko Armush, Shaban Kajtazi, Xhevdet Hamza, Mehmet Shoshi, Mehmet Maliqi, Jusuf Karakushi, Mustafa Sefidini, Pavle Jelisaviq, Vlladen Djordjevici, Mehmet Haskaj, Ibush Kllokoqi, Drago Dragojeviq, Muharrem Dana, Sllobodan Mijoviq, Lutfi Ajazi, Bashkim Kursani, Asllan Sllamniku,  Shefqet Hashani, Svetisllav Dollasheviqi, Ramadan Syla, Selim Brosha, Faik Nura, Musa Bajgora, Avdi Bajgora,  Adem Goga, Adem Imeri, Nezir Sherifi,  Muharrem Gagica, e qindra të tjerë.

Funksionerët e lartë të Jugosllavisë

Fadil Hoxha, Ali Shukriu, Mehmet Hoxha, Sinan Hasani, Kolë Shiroka, Veli Deva, Xhavit Nimani, Xhevdet Hamza Mahmut Bakalli, Ilaz Kurteshi, Azem Vllasi, Shaban Kajtazi, Hysamedin Azemi, Kaqusha Jashari, Islam Bogiqi, Jusuf Kakarushi, Mehmet Maliqi, Rrahman Morina, e shumë  të tjerë. Përmes Google në internet gjenden edhe qindra fakte të tjera që flasin për spiunin Shaban Kajtazi dhe spiunët e tjerë të ish regjimeve okupatore.

 

Hasan Mehmeti, ish-kryeshef i Sigurimit shtetëror, në Prishtinë.

Nazmi Juniku, ish-sekretar Krahinor i Jurisprodencës dhe Administratës së Përgjithshme.

Mehmet Lumi, oficer i lartë i sigurimit serb.

Durak jasharaj ish-gjykatës hetues.

Halil Kelmendi, ish-prokuror publik.

Flamur Kelmendi, prokuror.

Durmish Koçinaj -ish-kryetar trupit gjykues.

Shefqet Bytyçi, ish-gjykatës.

Fehmi Gashi ish-gjyqtar porot.

Ymer Osaj –gjyqtar.

Hasan Berisha-ish-gjyqtar porot.

Metush Latifi – gjyqtar.

Tadej Rodiqi – gjyqtar.

Hilmi Zhitia – gjyqtar

Nexhat Ajro – prokuror.

Isak Nishevci – gjyqtar.

Mentor Çoku, gjyqtar.

Arif Tuhina, gjyqtar.

Ahmet Ahmeti, gjykatës

Reshat  Millaku prokuror, i njohur për ankesa me qëllim të rritejes së dënimeve të të burgosruve poltikë. Kryeprokuror aktual i Kosovës.

Ruzhdi Kozmaqi, prokuror, e të tjerë.

Ky regjistër nuk është i plotë, ndërkohë do të plotësohet me emra të tjerë…

Gazetarë bashkëpunëtorë të regjimit, të cilët në shkrimet e tyre idealizuan regjimin titist dhe përbuzën e fyen të burgosurit politikë dhe kundërshtarët e regjimit jugosllav.

Isak Hasani-gazetar i „Rilindjes“.

Ali Olloni, ish-gazetar i”Zërit të rinisë”.

Fahredin Gunga, ish-kryeredaktor i Radio Televizionit të Prishtinës.

Rrahman Dedaj.

Maksut Shehu.

Hilmi Syla,

Agim Muhaxheri,

Jusuf Buxhovi, gazetar korrespondent në Gjermani, hetues dhe përdhunues i të burgosurve politikë. Kuadër i lartë i UDB-së. Themelues i LDK-së. Kundështar i UÇK-së dhe i Republikës së Kosovës.

UB-ashë që torturonin të burgosurit

 

 1. Bafti Jakupi,
 2. Lutfi Ajvazi
 3. Ejup Bajgora
 4. Mehmet Haskaj
 5. Ibush Kllokoqi
 6. Drago Dragojeviq
 7. Muharrem Dana
 8. Sllobodan Mijoviq
 9. Asllan Sllamniku

9.Shefqet Hashani

12.Zenun Shala

13.Naip Hoxha

14.Refik Gashi

15.Metush Sadiku

16.Zejnullah Shala

17.Hasan Mehmeti

18.Shefqet Obria

19.Faik Nura

21.Metë Kuqi

22.Mehmet Lumi.

23.Mehmet Loci.

24.Lorenc Selmani e shumë të tjerë. Ky regjistër nuk është as përafërsisht i plotë, Ndërkohë do të plotësohet në vazhdim me emra dhe mbiemra të torturuesve  të tjerë të njohur nëpër sekretariatet e PB të Kosovës.

Bashkëpunëtorë të tjerë të fshetë të regjimit, spiun që u futen në radhët e  rinisë  shkollore e studentore

 1. Rrahman Kastrati ( oficer Jugosllav dorë në burgosjen e Gjyle Krasniqit)
 2. Adem Ymeri arsimtar, shkolla e mesme Shtimje
 3. Hasan Murena, (Morina) fshati Hade, Obiliq spiunoi 29 veta të gjithë ushtarë shqiptarë ( Zëri i Kosovës numri 6 viti 1983 faqe 15).
 4. Sadik Blakaj nga Komuna e Istogut në bashkëpunim me udbashët Selim Brosha e Jusuf Karakushi i ka qitur në kurthë plakun Qazim Sabit dhe Tahir Demajn, të dy nga Gjilani… Më vonë ky Sadik Blakaj ka shkuar në Paris dhe e ka qitur në kurthë Hysen Gegen i cili u dënua me 13 vjet burg..
 5. Hasan Cërvadiku – profesor udbash në Prishtinë ( profesor në shkollen kulturologjike ku qenë burgosur dy nxënës të asaj shkolle Afrim Zhitia dhe Esat Brajshori)

6.Halil Mujë Kabashi i fshatit Gjurakoc.

 1. Ismail Arifaj – nga Istogu.
 2. Sami Aliçkaj fshati Carrabreg

( të dhëna më të hollësishme rreth bëmave të tyre mund të gjenden te ( Zëri i Kosovës numer 5 viti 1983 faqe 15)

 1. Isuf pllana fshati Shtitaricë ish-arsimtar i historisë në Obiliq ( Zëri I Kosovës numer 7/1983 faqe 14
 2. Mehmet Shoshi dhe Hajdar Shoshi ( babë e bir) fshati Staradran Komuna e Istogut
 3. Istref Sadiku udbash – Ozdrim ( 7/83 Zëri i Kosovës).

11.Zenun Çelaj, profesor i kimisë dhe Rrahim Përçuku ( që të dy profesor të QAMO” Muharrem bekteshi. Vushtrri) ( Zëri i Kosovës numer 7 viti 1983

 1. Rexhë Zeqiraj nga Pasjaku afër Gjilanit i njohur si Rexhë Pasjaku vegël e Selim Broshës
 2. Bajram Troshupa, – arsimtar i fiskultures në Prishtinë
 3. Klodina Shiroka, arsimtare e matematikes ( mbesa e Kolë Shirokes)

15: Fatmir Rexhepi, – aktivist i LSP punonjes të Prishtines, kuadër i lartë i LDK-së, ish minister i Punëve të Brendshme të Kosovës.

 1. Shaqir Uka, arsimtar në Akademinë Pedagogjike dhe në Shkollën e mesme teknike në Prishtinë.

17.Hasim Milici fshati papaz komuna e Ferizajt, ka matretuar mizorisht familjen e Ahmet Muhadinit, djalin e tij Shefketin, asokohe 15-vjeçar, më vonë dëshmor i UÇK-së. Ka matretuar edhe A. Q, më 3 maj 1975, së bashku me tre milicë serbë dhe disa milicë të stacionit të Policisë në Therandë ish-Suharekë. Hasim Milici, ka matretuasr fizikisht dy të rinj të fshatit Petrovë të Shtimes. Njëri prej tyre ka marrë lëndime të rënda trupore.

 1. Januz Loshi udbash Skënderaj.
 2. Bahtir Asllani i Makermalit ( Zëri i Kosovës numer 4 viti 1983 faqe 15)

20.Vuksan Vuksanaj, udbash që përcillte emigracionin në Nju Jork

21 Zyhra Kurteshi Kastrati,  fshati Lebushë Komuna e Deçanit.

 1. Demë Muja Pejë, udbash plagos për vdekje tre fshatarë të Radavcit dhe për këtë as edhe një ditë nuk mbanë burg.
 2. Bajram Fazliu ose Bajram Çarraniku ose PATLIGJANI, fshati Iligje, Pejë
 3. Izet Imeri, Komogllavë, Ferizaj
 4. Hasan Lekiqi, nga Gadimja e Kypjanit, punëtor i arsimit komunist dhe diferencues prej vitit 1981 e deri në vitin 1989.
 5. Asllan Hetem Ibrahimi. Gadime e Epërme me vajzen e gruas Xhevahiren, e cila punonte në UDB.
 6. Agim Tasholli – Gadime e Ulët, nip i kryeudbashit Faik Dudushi.
 7. Faik Dudushi. Kryeudbash në Lypjan i njohur për faktin se asnjëherë, në asnjë mbledhje, me asnjë rast nuk ka folur në gjuhën shqipe, ashtu si Tefik Llukiqi.
 8. Tefik Llugiqi nga fshati Dobrajë, Lypjan. Diferencues, komunist vullgar, gojëndyrë, spiun edhe i kreut komunist të kohës në dobi të klikës së Rankoviqit edhe pas rënies së tij.

Ashtu si komunisti tjetër i verbër, Faik Dedushi, në asnjë rast në asnjë rrethanë nuk ka folur shqip, madje as në familjen e tij. Pas çlirimit të Kosovës nga Serbia ka ikur dhe jeton në Beograd. Kur vjen në Kosovë takohet me krerët e UDB-së dhe orgjizojnë duke pirë raki dhe duke kujtuar kohën e tyre të “artë”, të bashkim vëllazërimit.

 1. Ejup Kamerolli nga Llapashtica.
 2. Ahmet Deliu, Podujevë
 3. Ahmet Ahmeti gjykatës ( dënoi Kadri osmanin).
 4. Sokol Osman Oruqi – Turiqevc Skënderaj
 5. Maliq dhe Fatmir Sheholli ( babë e bir),- ky i dyti edhe sot punon në Beograd.
 6. Nijazi Hasani fshati Rakovicë ose qysh e kanë quajtur ndryshe Nijazi Kisha ( për të gjithë këta mund të lexohet në Zërin e Kosovës numer 10 viti 1984 si dhe në Zëri i Kosovës numer 5 viti 1985).
 7. Fehmi Bradashi, profesor i gjeografis në shkollën e mesme 8 Nëntori, në Besianë ish-Podujevë
 8. Ramiz Shehu i njohur me nofkën ” Hitleri”, meqë i përngjante me emitimin e mustaqeve, mësues.
 9. Ukë Muçaj , – gjykatës në Pejë
 10. Nezir Sherifi, udbash në Ferizaj
 11. Vahide Uka, bashkëshortja e Shaqir Ukës, motra e Halit Ternavcit.
 12. Xhafer Qorri ka marrë pjesë me forcat serbe ne masakrat e Qirezit,Likoshanit dhe Abrisë gjatë luftës së UÇK-së.
 13. Hamze Shtutica, oficer i MUP-it serb të Milosheviqit, i vrarë nga persona të panjohur me tërë familjen e tij. Ka shpëtuar vetëm një bijë e tij.

43.Zenel Hoti nga fshati Godanc i Drenasit.

Kontrolloni gjithashtu

RKL

RKL:“Mulla” Sylejman Rexhepi, Janullatosi i myslimanëve, ende në krye të Bashkësisë Islame të Maqedonisë II

SHVL e UÇK-së duhet ta tërheqë mirënjohjen ndaj Bashkësisë Islame të Maqedonisë të cilin e ...