Gjykata Themelore në Prishtinë, ka hedhur poshtë padinë e pabazuar të SBASHK-ut ndaj Ministrisë së Arsimit

SBASHK: Niveli i ulët i cilësisë se arsimit mund të jetë ndikuar edhe nga menaxhimi jo adekuat i shkollave

Publikimi i rezultateve të Programit për Vlerësimin ndërkombëtar të nxënësve, i njohur më shkurtesën “PISA”, i cili e ka radhitur Kosovën në vendin e 68 –të në mesin e 72 shteteve, është bërë temë debati në Kosovë, për arsyet dhe llogaridhënien e nivelit të ulët të cilësisë se arsimit. Niveli i ulët i cilësisë se arsimit mund të jetë ndikuar edhe nga menaxhimi jo adekuat i shkollave, thonë udhëheqës të sindikatës së arsimit dhe ekspertë të kësaj fushe. Kjo, ndodh me emërimin e drejtorëve në sektorin e arsimit parauniversitar, duke shtuar se kriter për zgjedhjen e drejtorëve nuk është kualifikimi, por është afërsia me partinë që udhëheq komunën.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj, sot do të qëndrojë në vizitën e tij të parë zyrtare në Kosovë

Kryetari i Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj sot do të qëndrojë për një vizitë zyrtare …