KEK
Fillimi / Lajmet / Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, apelon për qasje të barabartë ndaj vaksinave kundër Covid-19
Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, apelon për qasje të barabartë ndaj vaksinave kundër Covid-19

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, apelon për qasje të barabartë ndaj vaksinave kundër Covid-19

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, ka përsëritur thirrjen e tij për qasje të barabartë ndaj vaksinave kundër koronavirusit. “Unë dua të shfrytëzoj këtë platformë për të bërë thirrje edhe njëherë të gjitha vendet, ekonomitë dhe prodhuesit që të bashkëpunojnë me kompaninë Covax për të realizuar një qasje të barabartë, veçanërisht për më të rrezikuarit,” tha shefi i OKB-së në mesazhin e tij të regjistruar për seminarin e nivelit të lartë mbi strategjinë afrikane Covid-19 të financimit dhe vendosjes së vaksinave. “Ne duhet të sigurojmë që vaksinat të shihen si një e mirë publike globale, të arritshme dhe të përballueshme nga të gjithë”, shtoi ai. “Ne duhet të punojmë sëbshku për t’i dhënë përparësi atyre që janë më të rrezikuar”.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobi të paqes

Me 50 vota për, dhjetë kundër dhe nëntë abstenime, Komisioni për politikë të jashtme i ...