Shoqata Patriotike “Çamëria” përkujtoi 104-vjetorin e Masakrës së Selanit, ku 72 çamë u masakruan mizorisht nga grekët

Shoqata Patriotike “Çamëria” përkujtoi 104-vjetorin e Masakrës së Selanit, ku 72 çamë u masakruan mizorisht nga grekët

Shoqata Patriotike “Çamëria” përkujtoi 104-vjetorin e masakrës së Selanit, ku 72 krerë të Çamërisë u vranë nga grekët. Në këtë aktivitet ishte i pranishëm kryetari i Shoqatës Patriotike “Çamëria” Abaz Hado, kryetari i Partisë Drejtësi, Integrim dhe Unitet Shpëtim Idrizi, Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar Dorjan Koçi si dhe familjarë të disa prej shqiptarëve të Çamërisë që u vranë në Selan nga shovinizmi grek. Në këtë aktivitet iu dha titulli “Nderi i Çamërisë” të gjithë dëshmorëve që janë vrarë në vitin 1913 në masakrën e Selanit. Ky titull iu dorëzua njërit prej pjesëtarëve të familjes se Dinejve dhe më pas iu dhurua Muzeut Historik Kombëtar.

Kontrolloni gjithashtu

Dardan Molliqaj: Asociacioni qëndron prapa veprimeve të kryeministrit Albin Kurti, të cilat lidhen me tensionet në veri të vendit

Kryetari i Partisë Socialdemokrate të Kosovës, Dardan Molliqaj, ka deklaruar se Asociacioni qëndron prapa veprimeve …