KEK
Fillimi / Lajmet / Shqiprim Arifi: Shqiptarët e Kosovës Lindore asnjëherë nuk do të zbrapsen nga dëshira për t’u bashkuar me Kosovën
Shqiprim Arifi: Shqiptarët e Kosovës Lindore asnjëherë nuk do të zbrapsen nga dëshira dhe kërkesa për bashkim me Kosovën

Shqiprim Arifi: Shqiptarët e Kosovës Lindore asnjëherë nuk do të zbrapsen nga dëshira për t’u bashkuar me Kosovën

Të ndarë padrejtësisht, të shkëputur nga territori i Kosovës, shqiptarët e Kosovës Lindore, kanë një dëshirë e cila nuk ndyshon asnjëherë, e që është bashkimi me Kosovën. Udhëheqësit e politikë të kësaj treve nuk pranojnë për asnjë çmim që të ndalen në kërkrimin e kësaj të drejte në mënyrë që dëshira e tyre të realizohet. Kështu ka deklaruar, kryetari i komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi. Ai ndonëse thotë se për “sot e 100 vjet nuk lëshojmë pe që të bashkohemi me Kosovën”, nuk është i kënaqur me punën e bërë nga institucionet kosovare për shqiptarët e Kosovës Lindore. Përmend ish ministrin e Jashtëm të Shqipërisë, Gent Cakaj, duke thënë se është interesuar më së shumti për shqiptarët e Preshevës, por thekson se  “me një lule nuk çel pranvera”.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobi të paqes

Me 50 vota për, dhjetë kundër dhe nëntë abstenime, Komisioni për politikë të jashtme i ...