Shtatë vendet më të industrializuara janë zotuar për t’i dhënë fund ndotjes plastike derë në vitin 2040

Shtatë vendet më të industrializuara janë zotuar për t’I dhënë fund ndotjes plastike derë në vitin 2040. Ministrat për Ambient dhe Klimë të shteteve të këtij grupi kanë thënë se shtetet e tyre janë zotuar për të marrë masa për ta arritur këtë objektiv. “Ne jemi zotuar për t’i dhënë fund ndotjes plastike, me ambicien që të ulim në zero këtë lloj të ndotjes deri më 2040” thuhet në që kanë lëshuar pas takimit që kanë zhvilluar të dielën në veri të Japonisë. Në deklaratë është thënë se deri te zotimi do të arrihet përmes promovimit të prodhimit të qëndrueshëm të plastikës, ripërdorimit të saj, dhe menaxhimit në natyrë. Kombet e Bashkuara kanë tërhequr vërejtjen se volumi i plastikës që depërton në oqeane është jashtëzakonisht i madh dhe se ka efekte të shumta negative në botën ujore por edhe te njeriu.

Kontrolloni gjithashtu

Pavarësisht paralajmërimeve se sanksionet e BE-së ndaj Kosovës do të hiqen, mbase gradualisht, ende nuk është marrë asnjë vendim

Pavarësisht pritjeve dhe paralajmërimeve se masat e Bashkimit Evropian ndaj Kosovës do të hiqen, së …