kek
Airport Adem Jashari
MIT
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Shumë programe në UP rrezikojnë të mos akreditohen për shkak të mungesës së stafit të rregullt akademik
Universiteti i Prishtinës nesër e shpallë konkursin për regjistrimin e 3.500 studentëve të rinj në vitin akademik 2019/20

Shumë programe në UP rrezikojnë të mos akreditohen për shkak të mungesës së stafit të rregullt akademik

Një pjesë e madhe e programeve në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” varen nga bashkëpunëtorët e jashtëm, pasi kanë mungesë të profesorëve të rregullt. Madje gjendja në shumë prej programeve është duke u përkeqësuar, pasi nga viti në vit ka rënie të numrit të profesorëve të rregullt dhe kështu këto programe rrezikojnë që në të ardhmen të mos akreditohen pikërisht në mungesë të stafit të rregullt akademik. Gjendje më e rëndë sa i përket stafit të rregullt akademik është në Fakultetin e Arteve, në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, në Fakultetin e Mjekësisë dhe në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë. Ndërkohë që të parrezikuara nuk mbesin as programet në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike dhe në Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës. Se këto njësi akademike kanë probleme me numrin e vogël të profesorëve të rregullt është konfirmuar edhe nga Rektorati i UP-së. Ndërsa dekanët e disa prej njësive akademike thonë se nëse nuk shtohet numri i profesorëve në ato fakultete ka rrezik që shumë programe të mos akreditohen. Aktualisht Universiteti i Prishtinës ka 143 programe studimore, prej tyre 65 në studimet Baçelor, 57 në studimet Master, 17 në studimet e Doktoratës dhe 4 programe në studimet e integruara. Në këto programe ky universitet ka rreth 42.000 studentë dhe 900 anëtarë të stafit akademik të rregullt, domethënë 1 mësimdhënës për 47 studentë, por ka fakultete ku ky përpjesëtim është edhe më i pavolitshëm dhe shkon deri në një mësimdhënës për 140 studentë.

Kontrolloni gjithashtu

Bedri Hamza

Ministri, Bedri Hamza, gjatë vizitës në Uashington, u takua edhe me zyrtarët e lartë të FMN-së dhe të Bankës Botërore

Ministri i Financave Bedri Hamza në kuadër të vizitës së tij zyrtare në Uashington, së ...