valamobile
mbpzhr 2018
akp deri me 1 prill
Fillimi / Lajmet / Hashim Thaçi: Asnjëherë nuk do të heqim dorë nga kërkimi i të vërtetës dhe dënimi i kryerësve të masakrave në Kosovë
Thaçi thotë së qytetarët duhet përmes referendumit duhet të zgjedhin se a janë për marrëveshje paqësore me Serbinë

Hashim Thaçi: Asnjëherë nuk do të heqim dorë nga kërkimi i të vërtetës dhe dënimi i kryerësve të masakrave në Kosovë

Kryetari i vendit, Hashim Thaçi ka thënë sot se Republika e Kosovës asnjëherë nuk do të heqë dorë nga kërkimi i së vërtetës dhe dënimi i kryerësve të masakrave. Ai ka thënë se masakra e Srebrenicës, 23 vjet më parë, fatkeqësisht nuk e ndali regjimin e Millosheviqit të kryejë masakra të tjera në Kosovë, me përmasa të një gjenocidi të ri.

“Sot i bashkohemi qytetarëve të mbarë botës, të cilët po e kujtojnë masakrën më të madhe pas luftës së dytë botërore në Evropë, masakrën e Srebrenicës. Fëmijë, gra e burra u vranë egërsisht, prandaj vetëm njohja e së kaluarës dhe dënimi i kryerësve të gjenocidit, do të shërojë plotësisht dhembjen e familjarëve të tyre. Masakra e Srebrenicës, 23 vjet më parë, fatkeqësisht nuk e ndali regjimin e Millosheviqit të kryejë masakra të tjera në Kosovë, me përmasa të një gjenocidi të ri. Republika e Kosovës asnjëherë nuk do të heqë dorë nga kërkimi i së vërtetës dhe dënimi i kryerësve të këtyre masakrave”, ka shkruar Thaçi.

Kontrolloni gjithashtu

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, raporton në Komisionin për Integrime Evropiane për zbatimin e MSA-së dhe ERA-së

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, raporton në Komisionin për Integrime Evropiane për zbatimin e MSA-së dhe ERA-së

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka raportuar sot në Komisionin për Integrime Evropiane për zbatimin ...