mbpzhr 2018
valamobile
akp deri me 1 prill
Fillimi / Lajmet / Udhëheqësit e NATO-s mblidhen në ditën e dytë të samitit në Bruksel, në fokus do të jetë Afganistani
Udhëheqësit e NATO-s mblidhen në ditën e dytë të samitit në Bruksel, në fokus Afganistani

Udhëheqësit e NATO-s mblidhen në ditën e dytë të samitit në Bruksel, në fokus do të jetë Afganistani

Udhëheqësit e NATO-s pritet të kthejnë vëmendjen sot kah konflikti në Afganistan. Ata mblidhen në ditën e dytë të samitit në Bruksel, i cili deri më tash u dominua nga kërkesat e kryetarit amerikan, Donald Trump. Të mërkurën, ai kërkoi nga aleatët e NATO-s të ndajnë 4% të bruto prodhimit të brendshëm vjetor për shpenzimet në mbrojtje. Kjo do të thotë dyfishi i cakut aktual. Trump po ashtu kritikoi fuqishëm Gjermaninë për shpenzimet, siç tha ai, të pamjaftueshme në mbrojtje dhe “varësinë e saj energjetike nga Rusia”. Udhëheqësit e NATO-s shpresojnë për një ton më të butë sot, por, në disa postime në Twitter, Trump i përsëriti kritikat e tij. “Mijëra dollarë shtesë po shpenzohen nga vendet e NATO-s që nga vizita ime vitin e kaluar, por kjo nuk është as përafërsisht e mjaftueshme”, tha Trump.

Kontrolloni gjithashtu

Ilir Meta, personi më i korruptuar në Shqipëri e krahason veten me Salvador Alendën

Ilir Meta, personi më i korruptuar në Shqipëri e krahason veten me Salvador Alendën

Njeriu më i korruptuar në Shqipëri, mjerisht kryetar i Shtetit, i zgjedhur në pazare politike ...