Vendosen kryqe mbi pllakat e memorialit të 377 shqiptarëve të masakruar në Meje të Gjakovës nga regjimi serb i Milosheviqit

Vendosen kryqe mbi pllakat e memorialit të 377 shqiptarëve të masakruar në Meje të Gjakovës nga regjimi serb i Milosheviqit

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj me anë të një letre iu ka drejtuar kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi ku kërkon që të nisë hetimet për keqpërdorimet, që banorët kanë shprehur rreth ndërtimit të Memorialit në Mejë të Gjakovës, duke u vendosur sipëri kryqe të mëdhenj. Sot, ju kam drejtuar Kryeprokurorit të Shtetit Z. Aleksandër Lumezit që në mandatin e tij ligjor të fillojë menjëherë, në kordinim me Policinë e Kosovës, hetimin për keqpërdorimet të cilat janë shprehur si shqetësim nga banorët rreth ndërtimit të Memorialit në Mejë të Gjakovës.  Ne nuk do të lejojmë që keqpërdorimet e mundshme të degradojnë pastërtinë e përpjekjeve tona për çlirim dhe liri. Memorja jonë historike kombëtare është trashëgimi për brezat që vijnë ka shkruar Haradinaj.

Kontrolloni gjithashtu

Peter Bayer: Anëtarësimi i Serbisë në Bashkimin Evropian nuk do të jetë i mundur pa njohjen e Kosovës

Gjermania ka dënuar ashpër sulmin ndaj policisë së Kosovës në veri dhe ka kërkuar që kriminelët të sillen para drejtësisë

Gjermania ka dënuar ashpër sulmin ndaj policisë së Kosovës në veri dhe ka kërkuar që …