Ushtria Çlirimtare e Kosovës

Veteranët e Dukagjinit kërkojnë nga kryetari Thaçi të mos nënshkruajë ligjin për kategorizimin e veteranëve

Përfaqësuesit e veteranëve të Pejës, Gjakovës, Deçanit dhe Burimit  kundërshtojnë ndryshimin e ligjit për veteranët me anë të së cilit ata  ndahen në tri kategori. Ata kërkojnë nga kryetari Thaçi  që mos ta nënshkruajë atë, sepse sipas tyre, ai ligj  dëmton rëndë luftëtarët e lirisë. Pas një takimi të Këshillit Drejtues të OVL-së në degët e tyre, sot ata kanë dalë me këto qëndrime: Nuk pranojmë Ligjin e miratuar në Kuvendin e Kosovës dhe i bëjmë thirrje Presidentit që mos ta nënshkruaj ëkëtë ligj, sepse ky ligj dëmton rëndë luftëtarët e lirisë duke i kategorizuar ata.  Ne, si përfaqësues të luftëtarëve të UÇK nuk duam që bashkëluftëtarët tonë që hynë në luftë pas thirrjes për mobilizim nga Shtabi i Përgjithshëm, pas marsit 1999 të kategorizohen si luftëtarë të vonshëm. Sepse këta luftëtarë ja dhanë frymën çlirimit dhe lirisë së Kosovës.

Këta luftëtarë dhe komandantët e tyre bënë që lufta të shtrihet në tërë territorin e Kosovës dhe njëherit duke thyer kufijtë ku me mund e sakrificë më qindra shokë të tyre janë Dëshmorë dhe qindra e qindra tjerë invalidë të luftës..!!! Andaj Presidenti që përfaqëson Unitetin e Popullit duhet që ta kthej këtë ligj prapa që të bëhet edhe unifikimi i luftëtarëve të UÇK-së. Sepse me këtë Kategorizim dëmtohen shumica e bashkëluftëtarëve tonë si Operacioni Shigjeta, Brigada 138 (Koshare),ZO e Karadakut, një pjesë e madhe e ZO të Nerodimes , Pjesa më e madhe e ZO  të Llapit si dhe shumë luftëtarë brenda të gjitha Zonave Operative dhe Shtabit të Përgjithshëm të cilët u rreshtuan pas marsit 1999.  

Ne si përfaqësues të luftëtarëve në Dukagjin kërkojmë që Kryesia qendrore e OVL UÇK – ta thërret sa më shpejt Kryesinë dhe Këshillin Drejtues që ta diskutojmë mashtrimin  publik që kanë bërë kryesia e ngushtë dhe të tërhiqen nga kjo katrahurë e dëmshme që këta përfaqësues i kanë bërë Veteranëve të UÇK- që në periudhë të shpejt kohore pa ardhur Projektligji ne Organizatë në mënyrë klandestine në bashkëpunim me Qeverinë e Kosovës dëmtuan dhe ndanë Veteranët e UÇK – së. Nëse këta përfaqësues nuk e thërrasin Kryesinë dhe KD brenda kësaj jave : këta nuk janë më përfaqësuesit tonë:  Nëse ndodh që kërkesat tona nuk realizohen ne do tu bashkohem bashkëluftëtarëve që janë dëmtuar me këtë ligj dhe me të gjitha mjetet e ligjshme do t’i përdorim deri sa veteranët  vendosin ndryshe për realizimin e të drejtave të unifikuara të luftëtarëve të lirisë . Nëse OVL e UÇK –  në nivel qendror nuk tërhiqet nga qëndrimi i tyre (ata 3-4) individë ne do të konsultohemi me delegatët e komunave tjera dhe  do ta organizojmë Kuvendin e jashtëzakonshëm  të OVL të UÇK-së.   Komunikata është lëshuar në emër të Abdyl Mushkolaj nga dega në Deçan, Sadri Hoxha nga dega në Gjakovë, Bekë Berisha   dega në Istog dhe Gazmend Syla  nga dega e Pejës.

Kontrolloni gjithashtu

Carl Bildt

Carl Bildt e konsideron ofertë të drejtë, propozimin evropian për normalizimin e marrëdhënieve në mes të Kosovës dhe Serbisë

Ish-ministri i Punëve të Jashtme të Suedisë, Carl Bildt, e konsideron si një “ofertë të …