Vuçiq

Vuçiq: KFOR-i nuk iu referua një pjese të Rezolutës, e cila i jep të drejtë kërkesës tonë për kthimin e 1000 forcave në Kosovë

Kryetari Aleksandar Vuçiq ka folur për letrën që i ka dërguar KFOR-i, duke thënë se ua ka refuzuar kërkesën për kthimin e ushtrisë serbe në Kosovë. Vuçiq ka  deklaruar se në letrën e KFOR-it  të përpiluar me kujdes drejtuar Qeverisë së Serbisë, të cilën e kam marrë edhe unë, janë përgjigjur se besojnë se nuk ka nevojë për kthimin e ushtrisë serbe në territorin e Republikës së Kosovës, duke iu referuar Rezolutës 1244. Por ata nuk iu referuan një pjese të Rezolutës, pasi nuk kanë të drejtë ta refuzojnë atë kërkesë. Ata u thirrën në normën normative për të ruajtur rendin dhe ligjin, tha Vuçiq, i cili kohë më parë i kishte drejtuar një kërkesë KFOR-it për kthimin e 1000 trupave të sigurisë së Serbisë në veri të vendit tonë.

Kontrolloni gjithashtu

Fatmir Limaj

Fatmir Limaj: Marrëveshja mes kryeministrit, Kurti dhe kryetarit serb, Vuçiq, e ka dëmtuar në mënyrë të pariparueshme Kosovën

Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj ka deklaruar se Marrëveshja e Ohrit, e arritur në …