KEK
Fillimi / Lajmet / Xhamija “Arnaudije”, në Banja Llukë e vetmja që ende nuk është riparuar nga shkatërrimi në vitin 1993
Xhamija “Arnaudije”, në Banja Llukë e vetmja që ende nuk është riparuar nga shkatërrimi në vitin 1993

Xhamija “Arnaudije”, në Banja Llukë e vetmja që ende nuk është riparuar nga shkatërrimi në vitin 1993

Gjatë luftës në Bosje e Hercegovinë hordhitë serbe veç tjerash kanë shkatërruar edhe mijëra xhami, mesxhide dhe objekte fetare islame. Në mesin e xhamive të vjetra,  në vitin 1993, në Banja Llukë janë shkatërruar xhamia e quajtur Farhadije si dhe Xhamija Arnaudije, të cilat ende nuk janë riparuar, ndërsa autoritetet serbe pretendojnë se ato xhami nuk kanë ekzistuar. Për këtë shkak Bashkësia Islame e këtij qyteti ka ngritur padi penale kundër Republikës serbe në Gjykatën e Stasburgut. Pas luftës janë rregullura 16 xhamitë e shkatërruara nga serbët, në Banja Llukë,  ndërsa ka mbetur pa u riaparuar vetëm xhamia që mban emrin karakteristik të shqiptarëve, sipas emërtimit të njohur turk, “Aranud-Arnaudije”. Xhamia thuhet se për herë të parë ishte ngritur në shekullin 16-të bën të ditur një burim i Al-Xhazirës  në Banja Llukë.

Kontrolloni gjithashtu

Enver Hoxhaj: Qeveria e drejtuar nga Albin Kurti dhe ministrat e tij nuk kanë platformë qeverisje

Hoxhaj: Serbia ka vetëm një opsion përpara dhe ai është që ta pranojë Kosovën si shtet të pavarur

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj ka thënë se ...