Sinani ING

Xhavit Haliti

Xhavit Haliti: Asnjëra nga pikat e prezantuara të Albin Kurtit për Asociacionin, nuk lidhen me vërejtjet që i ka dhënë Gjykata Kushtetuese

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Xhavit Haliti, ka komentuar gjashtë kushtet e propozuara nga kryeministri Albin Kurti për pranimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe. Ai ka cilësuar përralla pikat e prezantuara nga Kurti, duke thënë se asnjëra nga to nuk lidhen me vërejtjet që i ka dhënë Gjykata Kushtetuese. Kryeministri Kurti  nuk zbuloi pikat e veta, por bëri deklarata sa për t’i vendosur në lojë deputetët dhe për të hap debat dhe për të bërë lojën që deshi ta bënte dje, për t’i nxjerrë në një situatë me thanë po ose jo. Ai duhet ta mendojë fort mirë se cilat janë detyrimet e tij ndaj Kosovës dhe ndaj të arriturave që ka bërë Kosova për këto vite pas çlirimit. Ai duhet të mendojë ta përmbyll pjesën e parë që është obligim i tij tani ose pjesën e dytë të marrëveshjeve që janë nënshkruar nga qeveritë njëra pas tjetrës dhe të mos bie në kurthin e Vuçiqit dhe armiqve të Kosovës të cilët po përpiqen ta paraqesin Kurtin si problematik për arritjen e marrëveshjeve dhe jo Serbinë, ka thënë mes tjerash, deputeti, Xhavit Haliti.

Kontrolloni gjithashtu

Memli Krasniqi

Memli Krasniqi: Raporti i Departamentit Amerikan të Shtetit lidhur me Kosovën, e pasqyron fytyrën e vërtetë të kësaj qeverie

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi, pas publikimit të raportit të Departamentiti Amerikan të Shtetit lidhur …