leoni

Zeni Bilimani: Tri poezi

Zeni Bilimani: O HELMS Dritë Liria

Krisi pushka dëgjoi bota 

Helmesllinjtë si trëmbi lufta 

Si shkëmbej e kanë qendresën 

Shumë të shtrenjtë e ruajtën besën 

Në shtatë çelësa e ruajtën sekretin 

Ruajtën Shtabin dhe ENVRIN 

Neë shtatë e në shtatëdhjetë 

Lidhën besën për të vdekur 

Pionier rini e plak 

Lirinë vulosën ndër dejë e gjak 

Si breshëri u lëshuan plumbat 

Si ortek i lëshuan bombat 

Por nuk u tundeën Helmesllinjtë 

Çdo armiku i dhanë datën 

Gjithçka flet për trimëri 

Gjithçka e dhanë për liri 

Helmesi një fshat plot nder e lavdi 

Nje oaz me Atedhetari 

Helmesi nje meteor ne histori 

Për Atedhe dritë e shpresë 

Pinjoll të shqipes krenare 

Si Mehmeti e Novruzi në kullë të qëndresës 

Bijë të sofrës  bijë të besës 

Këngë e luftës partizane 

O Helmës dritë liria 

O kryeqyteti i Luftës 

O Helmës i luanëve  

O Helmës që prite e përcolle partizanë.

Kontrolloni gjithashtu

Mehmet Bislimi: Kosovë dil priti bijtë tuaj

…  në çdo përvjetor, rënien tuaj burrërore kujtojmë!…   1. Kosovë dil priti bijtë tuaj priti se …